Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
3 tojás,
2evőkanál olaj,
5 kanál cukor,
5 kanál liszt,
1 késhegynyi sütőpor
Az almaréteghez:
1 kg alma,
10 dkg cukor,
2 kiskanál fahéj,
3 evőkanál búzadara.
A krémhez:
1 tasak eperízű puding,
4 dl tej,
15 dkg margarin,
ízlés szerint cukor
Az almákat meghámozzuk, a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a cukorral és fahéjjal addig pároljuk amíg elfő a leve.
Kissé kihűtjük. Egy kisebb tepsit (20x28-ast használtam) kibélelünk sütőpapírral, beleszórjuk a búzadarát és belesimítjuk a párolt almát. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, rásimítjuk az almára és 20-25 perc alatt megsütjük.Rácsra kiborítjuk és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt.
A pudingot megfőzzük majd néha kavargatva kihűtjük.A margarint ízlés szerint cukorral habosra keverjük ,kanalanként hozzáadjuk a kihült pudingot. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
Az eredeti receptben erre hidegen készült kakaós máz jön. Én sűrűn kakaóporral szortam meg.Ezt a receptet most sütottem meg először, a helyi újságban jelent meg.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!