Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
25 dkg puha vaj vagy margarin,
27,5 dkg finom kr.cukor,
4 db tojás,
32,5 dkg liszt,
1 z. sütőpor,
3-4 ek. tej,
75 dkg savanykás alma,
4 dl almalé,
1 zacskó/főzős/ van.pudingpor,
15 gr. zselatin,
50 dkg mascarpone sajt,
5 dl natur joghurt,
4ek./likőr valamilyen,/
1 zacskó van.cukor,
2,5 dl tejszin,
és izlés szerint valamennyi piritott mandula szeletek.
Elkészítése:
A vajat 15 dkg cukorral kikeverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejet és a sütőporral összekevert lisztet/ 26 cm-es tortaformában kb 25 percis 200 fokon sütjük.
Az almát kockára vágva megpároljuk 2-3 dkg cukorral/ ne legyen massza!! csak párolódjon meg/Az almalét a pudinporral megfőzzük és a párolt almával összekeverjük.
A sajtot a joghurttal és a maradék cukorral, likőrrel, van.cukorral összekeverjük.Kb. 1/3-át félretesszük / hütőbe!!!/a maradék krémet a felvert tejszinhabbal összekeverjük és a feloldott zselatint hozzáadjuk.
A tortalapot már előre kettévágjuk és az egyiket visszatesszük a tortaformába.A krém egyrészét erre rásimitjuk majd az almát ráhalmozzuk és a krém másik felét az alma tetejére.Majd a végén a lap másik felével beboritjuk
Vigyázni kell, mert nagyon -nagyon tele lesz vele a forma.
Betesszük a hütőbe dermedni pár órára.
Amikor kivesszük levesszük róla a karimát és szépen bekenjük az elején félretett krémmel.
Szépen feldiszitjük a piritott mandulával.
Nagyon szépen szeletelhető, a mennyiségekből látszik nagyon bőséges, 20 szelet is van belőle.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!