Sütés főzés: Almás torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Almás torta

Hozzávalók:
25 dkg puha vaj vagy margarin,
27,5 dkg finom kr.cukor,
4 db tojás,
32,5 dkg liszt,
1 z. sütőpor,
3-4 ek. tej,
75 dkg savanykás alma,
4 dl almalé,
1 zacskó/főzős/ van.pudingpor,
15 gr. zselatin,
50 dkg mascarpone sajt,
5 dl natur joghurt,
4ek./likőr valamilyen,/
1 zacskó van.cukor,
2,5 dl tejszin,
és izlés szerint valamennyi piritott mandula szeletek.

Elkészítése:
A vajat 15 dkg cukorral kikeverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejet és a sütőporral összekevert lisztet/ 26 cm-es tortaformában kb 25 percis 200 fokon sütjük.
Az almát kockára vágva megpároljuk 2-3 dkg cukorral/ ne legyen massza!! csak párolódjon meg/Az almalét a pudinporral megfőzzük és a párolt almával összekeverjük.
A sajtot a joghurttal és a maradék cukorral, likőrrel, van.cukorral összekeverjük.Kb. 1/3-át félretesszük / hütőbe!!!/a maradék krémet a felvert tejszinhabbal összekeverjük és a feloldott zselatint hozzáadjuk.

A tortalapot már előre kettévágjuk és az egyiket visszatesszük a tortaformába.A krém egyrészét erre rásimitjuk majd az almát ráhalmozzuk és a krém másik felét az alma tetejére.Majd a végén a lap másik felével beboritjuk
Vigyázni kell, mert nagyon -nagyon tele lesz vele a forma.
Betesszük a hütőbe dermedni pár órára.
Amikor kivesszük levesszük róla a karimát és szépen bekenjük az elején félretett krémmel.
Szépen feldiszitjük a piritott mandulával.
Nagyon szépen szeletelhető, a mennyiségekből látszik nagyon bőséges, 20 szelet is van belőle.

almás torta

Látta 2917 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csete Imrene Marika üzente 13 éve

Évikék! Nem nehéz megcsinálni! Még elsőre is sikerült!!! Az igaz hogy drága, de rendkivül sok szelet van belőle. Ha együtt a család mindenkinek jut belőle.Évike! Vedd a bátorságot , fog sikerülni!!!!Köszönöm a dicséreteket.Üdv. Marika

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 13 éve

Nagyon jól néz ki és nagyon finom lehet, de nem venném a bátorságot.
hogy megcsináljam.Gratulálok nagyon ügyes.

Válasz

Friedlné Évi üzente 13 éve

Marika! Ez a tortakrém jól hangzik. Biztosan remek volt az íze.
A mascarpone igaz, hogy drága, de érdemes azt venni, mert egyszer vettem helyette egy kicsit olcsóbb fajtát, az közel sem volt olyan jó, az állaga is lágyabb volt.
Üdv. Évi

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Marika!Finom lehetett,gratulálok!:)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Karalabe_fozelek_husgomboccal_2195269_6855_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu