Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: A gáztepsi méretü piskótatekercs.
További hozzávalók:
15 dkg vaj vagy marg.
10 dkg porcukor,
4 tojás sárgája,
2 ek rum.
Ezt nagyon finomra ke kell keverni.Ezzel a tekercset meg kell tölteni és szorosan fel kell tekerni. Hűtőbe !!!
A krémhez:
5 tojás sárgája,
1 mk. fahéj,
12 dkg cukor,
2 cs. van.cukor,
2 ek. kakaó,
2,5 dl tej,
15 gr. zselatin
10 dkg étcsoki
2,5 dl tejszin.
A tojások sárgáját a cukrokkal, fahéjjal, kakaóval havbosra kell keverni.
A tejben a csokit felolvasztani addig forralni amig szép sima, egynemű lesz.Ezt hozzá kell önteni a tojásos masszához és gőz felett addig kell keverni amig besürüsödik. Közben beáztatott zselatin a sürű krémbe tesszük./ még amikor meleg/
A tekercset vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk vele egy tálat. Amikor hült már a krém a tejszint/ habot/ óvatosan belekeverjük és a kibélelt tálba öntjük. A maradék piskótaszeletekkel szépen befedjük.
Ha sok a szelet akkor a krémbe nyomkodhatunk, igy a belsejébe is lesz egy kicsi belőle. tegyük hütőbe és pár óra hosszát hagyni kell. Megdermedés után kiforditjuk a tortatálcára. Ha nehezen jönne ki, akkor kicsit beletesszük egy kis langyos vizba. Utána ráforditjuk a tálcára. Cuppan egyet és szépen kijön.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!