Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Tésztához:
3 db tojás
3 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaó
3 evőkanál finomliszt
Töltelékhez:
40 dkg meggybefőtt
Krémhez:
3 dl tej
1 csomag csokipuding
3 evőkanál cukor
20 dkg vaj
10 dkg keserű csokoládé
Bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé
A tojások sárgáját egy evőkanál cukorral habosra keverjük.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük.
A két masszát összekeverjük, közben a kakaós lisztet apránként hozzáöntjük.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
A masszát rákenjük, s közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. /18-20 perc a sütés ideje /
A papírt még melegen levesszük. Sült oldalával felfelé fordítva a formába helyezzük.
A meggybefőttet kimagozzuk, lecsöpögtetjük.
A pudingot az utasításnak megfelelően megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük, s a csokoládépudingot apránként hozzákeverjük.
A fölolvasztott csokoládét a krémbe csorgatjuk, és kétharmad részét a tésztára kenjük.
A meggyet körben rárakjuk, s a megmaradt krémet rákenjük. Hűtőszekrényben legalább 2 órát hűtjük.
Ezután a tetejét és az oldalát olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Ha megdermedt fél meggyszemekkel díszítjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!