Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Árvácska szelet
Barna tésztához:
* 5 db tojás
* 5 ek kristálycukor
* 1,5 tasak csokis pudingpor
* 1 kk sütőpor
Sárga tésztához:
* 3 tojás
* 3 ek kristálycukor
* 1 tasak vaníliás pudingpor
* fél kk sütőpor
Rózsaszín tésztához:
* 3 db tojás
* 3 ek kristálycukor
* 1 tasak puncspudingpor
* 1 kk sütőpor
Krémhez:
* 30 dkg vaj
* 30 dkg porcukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 1 nagy ek kakaópor
Sárga és rózsaszín tészta készítése:
1. Őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszín rudat sütünk. A formákat kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
2. Lábasba vizet teszünk, és ha forr, a gőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjét.
3. Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük.
4. Levesszük a tálat a gőzről és belekeverjük a tojások sárgáját.
5. Folyamatosan keverjük a robotgéppel, és hozzáadjuk a pudingport, a sütőport.
6. Beleöntjük a gerincformába, és előmelegített sütőben 180 fokon, lassan tűpróbáig sütjük.
7. Ha megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük kihűlni.
Barna tészta készítése:
1. Akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta.
2. Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojás fehérjét habnak.
3. Belekeverjük a cukrot. Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
4. Beletesszük a csokipudingport, és a sütőport.
5. Tepsibe önjük a masszát, és mint a piskótalapot, úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik.
6. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk.
Összeállítás:
1. Egymásnak szembefordítjuk a sárga és rózsaszín rudat.
2. Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük.
3. Mintha piskótatekercset tekernénk, csak itt beletekerjük a rudakat.
4. Amíg a tésztáink hűlnek, kikeverjük a krémet.
5. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliával.
6. Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük.
7. A barna lapot megkenjük fehér krémmel.
8. A színes rudakat kettévágjuk.
9. A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk.
10. A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk.
11. Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk.
12. Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele.
13. A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele.
14. Hagyjuk pihenni, kicsit a tészta hadd szívja magát a krémmel.
15. Tegyük kicsit hidegebb helyre, hogy a krém megkeményedjen.
16. Kis pihentetés után óvatosan göngyöljük ki a ruhából és tegyük tálcára.
17. Hintsük meg porcukorral.
18. Az asztalon tálaláskor szeleteljük, akkor amikor elfogyasztjuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!