Sütés főzés: Árvácska szelet (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Árvácska szelet

Árvácska szelet


Barna tésztához:

* 5 db tojás
* 5 ek kristálycukor
* 1,5 tasak csokis pudingpor
* 1 kk sütőpor

Sárga tésztához:

* 3 tojás
* 3 ek kristálycukor
* 1 tasak vaníliás pudingpor
* fél kk sütőpor

Rózsaszín tésztához:

* 3 db tojás
* 3 ek kristálycukor
* 1 tasak puncspudingpor
* 1 kk sütőpor

Krémhez:

* 30 dkg vaj
* 30 dkg porcukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 1 nagy ek kakaópor

Sárga és rózsaszín tészta készítése:

1. Őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszín rudat sütünk. A formákat kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
2. Lábasba vizet teszünk, és ha forr, a gőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjét.
3. Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük.
4. Levesszük a tálat a gőzről és belekeverjük a tojások sárgáját.
5. Folyamatosan keverjük a robotgéppel, és hozzáadjuk a pudingport, a sütőport.
6. Beleöntjük a gerincformába, és előmelegített sütőben 180 fokon, lassan tűpróbáig sütjük.
7. Ha megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük kihűlni.

Barna tészta készítése:

1. Akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta.
2. Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojás fehérjét habnak.
3. Belekeverjük a cukrot. Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
4. Beletesszük a csokipudingport, és a sütőport.
5. Tepsibe önjük a masszát, és mint a piskótalapot, úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik.
6. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk.

Összeállítás:

1. Egymásnak szembefordítjuk a sárga és rózsaszín rudat.
2. Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük.
3. Mintha piskótatekercset tekernénk, csak itt beletekerjük a rudakat.
4. Amíg a tésztáink hűlnek, kikeverjük a krémet.
5. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliával.
6. Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük.
7. A barna lapot megkenjük fehér krémmel.
8. A színes rudakat kettévágjuk.
9. A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk.
10. A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk.
11. Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk.
12. Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele.
13. A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele.
14. Hagyjuk pihenni, kicsit a tészta hadd szívja magát a krémmel.
15. Tegyük kicsit hidegebb helyre, hogy a krém megkeményedjen.
16. Kis pihentetés után óvatosan göngyöljük ki a ruhából és tegyük tálcára.
17. Hintsük meg porcukorral.
18. Az asztalon tálaláskor szeleteljük, akkor amikor elfogyasztjuk.

Látta 5237 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

werner antalné irén üzente 14 éve

Tudtam hogy te nagyon ügyes vagy,barátnőm.

Válasz

Danyiné Marosi Ilona üzente 14 éve

Szia Editke ! Nem Fogod el hinni most csináltam először,úgy indult,hogy ugy sem sikerül de én is nagyon meg voltam magammal elégedve sőt, nem olyan vészes süti csak előbb mindent oda kell késziteni és sorban lehet csinálni.....további szép napot....Ili...

Válasz

varga edit üzente 14 éve

Ismerem a sütit,finom kiadós csak nagyon macerás! Azért érdemes megsütni!
Üdv:Edit

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ilike!
Nagyon szép árvácskát sütöttél.
Te bíztos többször csináltad már.
Az enyém ducibb lett,a Tiéd szebb.
Gratulálok hozzá!
Üdv:Edit.

Válasz

werner antalné irén üzente 14 éve

NAGYON GUSZTA, KINÉZÉSRE IS , HÁT MÉG MILYEN FINOM LEHET !!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az előbb már írtam eltűnt. A profilodnál már írtam nagyon ügyes vagy.
Azt elhiszem, hogy hamar el fogyott.

Válasz

Danyiné Marosi Ilona üzente 14 éve

Kedves Judit ! Örülök,hogy elnyerte tetszésed a sütim,hát kébzeld egy szelet sem maradt a család nem sok idő alatt el varázsolta,különben olyan siker élményem volt vele ezt most sütöttem meg előszőr,de rövidessen ismételni kell majd akkor félre teszek belőle Jó ? További szép estét....Ili....

Válasz

Kiss Judith üzente 14 éve

Ilike!!!! Ez nagyon kívánatos. Nem maradt belőle?Most meg tudnék enni egy szeletet.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Karalabe_fozelek_husgomboccal_2195269_6855_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu