Sütés főzés: Marcipán rózsa készítés (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Marcipán rózsa készítés

Nézzük a technikát lépésről lépésre:

1. Lépés:
Színezzük a masszát a kívánt színre gél állagú színezővel. Miután kézzel átgyúrtuk a marcipánt, egy fogpiszkálóval húzzunk rá csíkokat a színezőből.

2. Lépés:
Ezután gyúrjuk össze míg egységes színt nem kapunk. Ha ragad, szórjunk alá porcukrot.

3. Lépés:
Nyújtsunk ki egy kisebb csíkot körülbelül 2mm vékonyra. Vágjuk le egy éles késsel a széleit úgy hogy egy téglalapot kapjunk. (kb. 3cmx12-14cm)

4. Lépés:
Tekerjük fel lazán a csíkot úgy hogy az egyik szélén ujjunkkal kicsit összenyomjuk, ez lesz a rózsa alja. Ha túl szélesre hagytuk a téglalapot, akkor feltekerés után még lecsíphetünk az aljából egy darabot, így nem lesz aránytalanul magas a rózsa.

5. Lépés:
Fogjuk a rózsát egyik kezünkbe és az ujjunkkal kívülről befelé haladva (csipkedő mozdulatokkal) óvatosan vékonyítsuk el és enyhén hajlítsuk kifelé a rózsaszirmokat. Ha körbeértünk kész a rózsa. Hagyjuk megszáradni.

FONTOS:
A marcipán nehezebben, lassabban szárad mint a fondant.


A képeket lépésről - lépésre a cikkek között megtalálhatod.

Látta 5673 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szakál Gáborné üzente 13 éve

Nagyon hasznos hogy ezeket a technikákat is közreadjátok. Igy az egyszerű mezei háziasszony is tud mutatós tortákat varázsolni. Köszönet érte.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu