Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
1 csipet só
10 dkg porcukor
17 dkg vaj
11 gramm sütőpor
4 db tojás sárgája
1 db közepes citrom reszelt héja és leve
csipet só
A krémhez:
450 gr natúr joghurt
330 gr tejföl
1 db citrom leve
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
4 ek búzadara
4 tojás fehérje kemény habja
425 ml trópusi gyümölcskoktél befőtt
Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóit összegyúrjuk , folpackba csomagoljuk és fagyasztóba tesszük ,míg a krémet elkészítjük.
A krém készítés:
A tejfölt,a joghurtot,cukrokat ,a citrom levét egy keverő tálba tesszük.
Jól kikeverjük.
Ezután hozzá adjuk a lisztet,a búzadarát .
Együtt tovább keverjük.
A keményre vert tojáshabot könnyedén bele forgatjuk több részletben.
Egy 20 x 30 cm - es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és a tészta 2 / 3 - részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
A befőttet a levétől lecsepegtetjük,majd rászórjuk a krémre.
A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
180 fokra melegített sütőben,tűpróbáig sütjük.
A süteményt,sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük,hogy meg ne égjen.
Nálam a sütési idő 40 perc volt,de eltérhet a sütőktől függően.
Tepsiben hagyjuk kihűlni.
Majd egy tálcára kiborítjuk ,sütőpapírt lehúzzuk róla .
Egy másik tálcát ráteszünk és visszafordítjuk.
Porcukorral megszórjuk és tetszés szerint szeleteljük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!