Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kelt prósza meggyel,dióval
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
1 dkg só
8 dkg zsír vagy sütőmargarin
2 db tojás
4,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
3 ek cukor
A tészta tetejére:
20 ml langyos tej
1 vaníliás cukor
1 ek olvasztott vaj
30 dkg magozott meggy
10 dkg vágott dió
1 ek kristálycukor
Elkészítés:
2 dl langyos,cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéket felverjük kemény habbá.
A többi hozzávalókat összekeverjük a robotgép dagasztójával, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk a tejjel, hogy lágy, hólyagos tésztát kapjunk, majd beleforgatjuk a tojások habját.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
Meleg helyen 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
A tejet a vaníliás cukorral elkeverjük,majd felmelegítjük.
Ekkor meglocsoljuk a vaníliás tejjel,majd az olvasztott vajjal.
A meggyet a dióval,cukorral összekeverjük és szép egyenletesen megszórjuk.
190 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
20 ×30 cm-es tepsiben sütöttem.
Javaslom egy ennél nagyobban sütni,mert nagyon magas lett,tovább tart a sütés is.
Kockákra szeleteljük,porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat a finomsághoz!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!