Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Oroszkrém kocka
23×34 cm tepsihez
A lapokhoz:
3×3 tojásos piskótalap
1 laphoz:
3 db tojás
3 ek cukor
3 ek finomliszt
1 kk sütőpor
A krémhez:
3 csg vaníliás pudingpor
5 ek cukor
8 dl tej
1 közepes citrom reszelt héja és leve
5 dl habtejszín
20 gr express zselatinfix
10 dkg vegyes kandírozott gyümölcsmix
5 dkg rumban áztatott mazsola
A lapok locsolásához :
1 dl rumos tej
A díszítéshez:
1,5 dl habtejszín
1 ek tortadara
Elkészítés:
A piskótából 3 lapot sütünk
3 tojást a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
A másik két lapnál is így járunk el.
Krém készítés:
A tejet a cukorral,pudingporral simára keverjük,majd felfőzzük.
Ezután kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt pudinghoz keverjük apránként,közben a zselatinfixet,a citrom reszelt héját és levét is hozzá adjuk.
A lapokat rumos tejjel meglocsoljuk.
a krémet 3 részre osztjuk.
Az alsó lapra kenjük az egyharmad részt,megszórjuk a fele mazsolával és a kandírozott gyümölcsdarabkákkal.
Rátesszük a másik lapot.
Erre kerül újból a krém és a gyümölcsök.
Befedjük a 3. lappal,lekenjük krémmel.
Hűtőbe tesszük pár órára.
Bejelöljük a tetején a kockákat.
A habtejszínt keményre verjük.
Csinos habrózsákat nyomunk a közepére,majd megszórjuk tortadarával.
A habrózsák tetejére kandírozott gyümölcs darabkákat tettem.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!