Sütés főzés: Kellemes karácsonyi ünnepeket! (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5451 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2958 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 407 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5451 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2958 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 407 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5451 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2958 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 407 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5451 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2958 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 407 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kellemes karácsonyi ünnepeket!

Látta 39 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vass Lászlóné üzente 3 hónapja

Levegős diós kifli
10 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 kv. kanál szódabikarbóna
120 g darált dió
A kifli díszítéséhez:
10 dkg olvasztott csokoládé
1 ek étolaj
Díszítő dekor cukor
Elkészítés
Egy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk és egy liszttel beszórt nyújtódeszkán cipó alakúra formázzuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A kifliformákat étolajjal kikenünk.
A formákat nem egészen tele megtöltjük a tésztával.
A kifliket egy nagy lemez tepsire sorakoztatjuk.
A süteményeket 170 fokon 15 percig sütjük, ez attól függ, mennyire barna süteményeket szeretnénk.
A sütés során a kifliknek fel kell fújódniuk.
Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de még legalább 5 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, így a sütemény nem esik össze.
A még meleg kifliket óvatosan kiütjük a formából és kihűtjük.
Miután kihűlt, a felolvasztott csokoládé étolaj keverékével díszítjük.
A kiflik végeit bele mártjuk a csokoládéba.
Rácsra tesszük.
Kókuszreszelékkel és dekor cukorral díszítettem.

Mézes puszi

Hozzávalók:
10 dkg margarin
3 db közepes tojás,ha kicsi akkor 4 db
55 dkg finomliszt
15 dkg langyos,olvasztott méz
20 g szódabikarbóna
25 dkg porcukor
1 kk i tört fahéj
1 kk tört szegfűszeg
vagy 1 ek mézeskalács fűszer
A bevonathoz:
3 tojás fehérje
24 dkg porcukor
10 dkg olvasztott csokoládé
3 kocka fehér csokoládé
Elkészítés:
Sütés előtti napon állítjuk össze a tésztát!
Az olvasztott mézet a porcukorral,margarinnal,tojásokkal habosra keverjük.
A lisztet a fűszerekkel,szódaporral elkeverjük.
Egy tálba tesszük és a kikevert masszával összegyúrjuk.
Folpacba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap ,enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk.
4 részbe vágjuk.
Egyenként hosszú rudakat sodrunk,majd kb 1.5 centiméterenként átvágjuk.
Minden darabból diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
3 nagy sütőlemezt sütőpapírral befedjük.
A kis golyókat rátesszük,ujjunkkal benyomjuk egy kicsit ellapítjuk.
3 cm távolságra tesszük,mivel sütés közben térfogató megnő.
A többi rudakkal is így járunk el.
190 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A talpa világos legyen,a teteje csaknem még puha,de már kivehető a sütőből.
Ha túl sütjük,akkor kemény lesz.
Ebből az adagból 80 db puszi sült ki.
¼ részét csokoládéval vontam be. a többit cukormázzal.
A fehérjéket a porcukorral kézi mixerrel jó sűrűre kevertem,majd vízgőzre téve jól felvertem.
A kihűlt mézeseket egy nagy tálba tettem ,a cukormázat ráöntöttem.
Egy fakanállal jót átforgattam úgy,hogy a sütemény teteje és az alja is mázas legyen.
Ezután egyenként rácsra tettem.
Kb 5 óra alatt megszáradt.
Selyempapírral rétegezve dobozba tettem.
Stollen,drezdai kalács
Hozzávalók
1 stollenhez
A kalácstésztához
150 g mazsola
3 ml rum - barna
500 g búzaliszt (BL55)
10 g vaníliás cukor - bourbon
100 g porcukor
50 g élesztő (friss)
210 ml 2,8%-os tej
200 g vaj
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
70 g mandula (egész, hántolt)
170 g cukrozott vegyes gyümölcs
1 csipet só
0.5 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 kiskanál szegfűszeg (őrölt)
0.25 kiskanál szerecsendió (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja

A díszítéshez
75 g vaj
75 g porcukor
Elkészítés
200 perc

A mazsolát a rumba, és kevés meleg vízbe áztassuk be.

A tejet, a porcukrot és az élesztőt tegyük egy tálba, jól keverjük el, és tegyük félre.

A cukrozott gyümölcsöket és a mandulát is vágjuk apróra.

A lisztet tegyük egy üstbe, amiben a tésztát fogjuk dagasztani, és keverjük el a lisztben a kevés sót.

A vajat olvasszuk fel, de ügyeljünk, hogy ne legyen forró, csak langyos!

Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, az őrölt fűszereket, és a narancs valamint a citrom reszelt héját. Az összetevőket alaposan keverjük össze, majd öntsük a lisztre.

A tésztát alaposan gyúrjuk össze - legalább 10 percen át -, majd tegyük hozzá a lecsurgatott mazsolát, az apróra vágott mandulát, és kandírozott gyümölcsöket. Ha ez megvan, ismét alaposan gyúrjuk át a tésztát, majd takarjuk le, és meleg helyre téve, kb 90 perc alatt kelesszük a kétszeresére.

A sütőt előmelegítjük 175 C-ra, a sütőlemezt sütőpapírral lefedjük.

A kelesztés után átmozgatjuk a tésztát, majd egy 30 cm hosszú, elkeskenyedő végű rudat nyújtunk belőle.

A rúd közepét nyújtófával elvékonyítjuk. Az egyik gömbölyded szélét ráhajtjuk, és a mélyedésbe fektetjük.

Mindkét hosszanti oldalát kezünkkel benyomkodjuk, gerincet formázunk a stollen tetején, majd a sütőlemezre tesszük, és 15 percen át kelesztjük.

Ha megkelt a kalács, 55-60 perc alatt készre sütjük az előmelegített 175 C-os sütőben.

A kisült kalács tetejét, még forrón lekenjük az olvasztott vajjal, és vastagon leporcukrozzuk.

A teljesen kihűlt kalácsot fóliába csomagolva hűvös helyen tároljuk. Sokáig eláll! Fogyasztáshoz vékony szeleteket vágunk, és úgy kínáljuk
Narancsos,töltött kifli
Hozzávalók:
4 db narancs
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg porcukor
10 dkg puha margarin
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük , a margarinnal elmorzsoljuk.
Hozzá reszeljük a megmosott narancsok héját.
A narancs levét kifacsarjuk és fokozatosan adagolva a tésztába gyúrjuk.
Annyit tegyünk a narancs levéből bele,hogy jól formázható legyen.
A maradékot fogyasszuk el
Jól kidolgozzuk.
Nagyon jó állagú linzer tésztát kapunk.
Hűtőben egy órát pihentetjük.
Ezután 3 részre vágjuk.
3 cipót formázunk,gömbölyűre kinyújtjuk.
8 cikkre vágjuk.
A cikkek felső,nagyobb részére 1 tk tetszés szerinti tölteléket teszünk.
A kiflit felsodorjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
190 fokra melegített sütőben 20 percen belül megsütjük.
A sütemény világos marad,ha túl sütjük,akkor kemény lesz.
Én diós lekváros tölteléket tettem a kiflikbe.
Kb 10 dkg darált diót kevertem össze jó púpozott kanál baracklekvárral.
Még forrón vaníliás porcukorban meghempergetjük.
Karácsonyi linzerek
Az omlós tésztához:

1 db citrom
500 g finomliszt
1 kk. sütőpor
só,
250 g lágy vaj/margarin
200 g porcukor
2 tojássárgája
1 tojás

A tészta lekenéséhez:
1 db tojásfehérje
5 dkg vágott cukrozott dió

A töltelékhez:
40 dkg házi sárgabarack lekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra kinyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk.
A szívek,karikáknál a minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével a lyukas linzert bekenjük,cukrozott vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra,kb 10-15 perc alatt megsütjük.
A kisült,kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük,porcukorral megszórjuk.
Sokáig eláll.
Puncsos ,kakaós linzer
Hozzávalók
22,5 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg holland kakaópor
12,5 dkg margarin
1 tk. szódabikarbóna
0,5 tk. sütőpor
1 db tojás
1 csipet só
Krém
5 dkg margarin
15 dkg porcukor
4 ek. folyékony tejszín
1 tasak puncsízű pudingpor (hidegen keverhető)
1 ek. rum
Elkészítés
A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elvegyítjük, és a masszához adjuk. Nyújtjuk, formázzuk, és 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl, úgy keményedik is a tésztánk.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. A kekszeket megtöltjük a krémmel.
Duplán mogyorós,omlós kifli
Hozzávalók:
Tésztához:

55 dkg liszt
42 dkg margarin
14 dkg porcukor
10 dkg darált mogyoró
2 evőkanál rum
2 vaníliás cukor
A beforgatáshoz:
5 dkg cukrozott aprított mogyoró
1 tojásfehérje
A hintéshez:
3 ek vaníliás porcukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Kis rudakat sodrunk belőle,kiflikké formáljuk .
Tojásfehérjével lekenjük.
Cukrozott mogyoróval megszórjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük.
Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Őszibarack süti
Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg liszt
2 dl tej
20 dkg zsír
30 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
A kisült tészta kikapart belseje
10 dkg darált dió
4 dkg cukor
1 dkg kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
rumaroma ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
kb. 2 dl tej
A díszítéshez:
1 kis üveg vérnarancsaroma
1 tojásfehérje
A forgatáshoz:

kristálycukor
Elkészítés:
Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is, sima tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük hűtőben.
A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.
A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát.
A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket.
A vérnarancsaromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük a barack felületét. Tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.
Marcipánkrémes patkó és társai

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
23 dkg finomliszt
4 db tojássárgája

A töltelékhez:
120 gr marcipán reszelve
20 dkg lágy vaj
4 cl rumaroma
A díszítéshez:
80 gr étcsokoládé

Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük,hozzá adjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük.
Utolján a lisztet keverjük hozzá.
Sima masszává keverjük.
Nyomózsákba tesszük és 3 -4 cm-es patkókat vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapírral fedett tepsire.
160 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A töltelékhez valókat krémesre keverjük.
1 -1 db patkót összeragasztunk.
A betöltött sütemény végeit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk.
Dió és kifli egy tésztából
Hozzávalók:
10 dkg cukor
A tészta hozzávalói:
12 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
10 dkg darált dió
15 dkg vaj
3 dl tej
2 evőkanál rum
ELKÉSZÍTÉS
A margarint és a cukrot jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a rumot.
A tésztát ketté vettem,felét dió formában sütöttem ki.
A másik felét kinyújtottam és kifli formával kiszúrtam.
Az egyik végét a kiflinek cukrozott dióval szórtam meg.
180 fokon sütöttem ki.
A dió töltelékhez:
120 gr marcipán reszelve
20 dkg lágy vaj
4 cl rumaroma
A töltelékhez valókat krémesre keverjük és a diókat összeragasztjuk.
A kihűlt kifli másik végét olvasztott csokiba mártottam.
Díszítő cukrot szórtam rá.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu