Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Réteges túrós pogácsa
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg finomliszt
1 dkg élesztő
1 kk. cukor
2,5 dl tej
1 tk. só
1 dl olaj
A krémhez:
12,5 dkg margarin
12,5 dkg túró
pici só
1 db tojás
A tetejére:
1 db felvert tojás
szezámmag,reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt ,a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót,a megkelt élesztővel,maradék tejjel,tojással,olajjal sima tésztát dagasztunk.
A tésztát letakarva,meleg helyen duplájára kelesztjük.
A túrót,tojást a margarinnal,sóval krémes állagúvá keverjük.
A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk.
20 -25 cm-re nyújtjuk,egyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük.
Az 5. lapra nem kenünk!
Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra nyújtjuk,20 percet még pihentetjük.
A tetejét felvert tojással lekenjük.
Felét szezámmaggal,másik felét reszelt sajttal szórtam meg.
Egy jó éles késsel négyzeteket vágunk.
A leeső részeket összegyúrtam,abból még lett 5 db pogácsám.
190 fokra melegített sütőben,sütőpapírral bélelt tepsiben szép pirosra megsütjük kb 25-30 perc alatt.
https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!