Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Karácsonyi marcipános ,töltött mákos
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor
6 csapott ek finomliszt
1 mk sütőpor
A mákos tésztához:
4 5 db tojás
5 ek cukor
5 ek darált mák
2 csapott ek liszt
1 mk sütőpor
Az összeállításhoz:
1 üveg nem túl sűrű szilvalekvár
1 ek rum
20 dkg marcipán
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
Díszítéshez:tetszés szerint valamilyen zöld (nálam zöld fenyő,ünnephez illő,ehető ostyából van)
Elkészítés:
Az egész tojásokat 10-12 percig együtt verjük a cukorral,majd fakanállal elkeverjük a sütőporos lisztet.
Két vékony tésztalapot sütünk belőle 22×32 cm-es tepsiben.
A mákos tésztát ugyanígy készítjük el.
Egy tésztalapot sütünk belőle.
Amikor kihűlt ,kis kockákra vágjuk fel.
Ezután összekeverjük a szilvalekvárral és a rummal.
Az egyik piskótalapot tálcára tesszük.
A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk,elsimítjuk.
Befedjük a másik piskótalappal.
A vajat a cukorral,rummal habosra keverjük.
A piskótalap tetejére kenjük.
A marcipánt két fólia között kinyújtjuk.
A felső fóliát levesszük és a krémre fordítjuk.
Tetszőlegesen díszíthetjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!