Sütés főzés: Puncsszelet (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Puncsszelet

Elkészült a puncsszelet másik változata.
Nagyon finom,mutatós sütemény.
A máz kivételével anyukámtól maradt rám a recept.
Békebeli puncsszelet
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg finomliszt
25 dkg zsír
20 dkg kristálycukor
2 db tojássárgája
1 cs. sütőpor
2 dl tejföl
Töltelék:
20 dkg kristálycukor
3 dl víz
20 dkg darált dió
2 ek. kakaó
1 rumaroma
A lapok lekenéséhez:
baracklekvár
Máz hozzávalói:
1 db tojás fehérje
30 dkg porcukor
1 citrom leve
2-3 ek málnaszörp
1 főzős puncs pudingpor
10 dkg vaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Elfelezzük.
Az egyik bucit is elfelezzük.
22×34 cm-es tepsi hátoldalára teszünk szilikonos sütőpapírt és az egyik lapot rányújtjuk.
10 perc alatt kb világosra sütjük 190 fokra melegített sütőben.
A másik lapot is kisütjük ugyanígy.
A papírral együtt emeljük le,várjuk,míg kihűl teljesen,mert különben összetörik.
A megmaradt darab tésztát kinyújtottam,ezt egy nagyobb tepsiben sütöttem ki,mindegy ,ha összetörik,mert úgy is összetörjük a töltelékbe.
A töltelék készítés:
A vizet felforraljuk a cukorral,langyosra hűtjük.
A darabokra tört tésztára öntjük,majd hozzá keverjük a darált diót,kakaóport,rumaromát is.

Az első réteg tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár, tészta .
Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át így hagyjuk.
Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított átszúrt lekvárral kenjük le.
A máz készítés:
A tojás fehérjét a porcukorral ,szörppel elkezdjük verni,majd vízgőz felé tesszük.
Hozzákeverjük a puncs pudingot és a vajat is.
Addig keverjük géppel,míg jól be nem sűrűsödik.
A tészta tetejére csurgatjuk,de gyorsan kell dolgozni vele,mert hamar köt.
Késsel ne kenjük,mert maszatos lesz.

és erre kerül a máz.
Jó étvágyat kívánok!

Látta 369 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu