Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Recept:
125 gr. olvasztott vaj,
20 dkg baba piskóta,
1 kanál reszelt citromhéj
Krém:
100 gr. fehér csoki,
250 gr. édes túrókrém(Philadelphia, Hohland )
250 gr. citromos joghurt,
2 tasak zselatin,
6 dkg cukor.
Elkészítés: -
A lereszelt vagy összetört piskótát a vajjal és a citromhéjjal jól összekeverjük és egy kerek tortaforma aljába ( kapcsos) nyomkodjuk.
Krém:
kikeverjük mixerrel a krémtúrót, cukrot és joghurtot majd hozzáadjuk a gőz fölött felolvasztott csokit és az előre beáztatott felmelegített zselatint.
Kevés időre hűtőbe tesszük ameddig felverjük a tejszínhabot.
A legvégén kivesszük a hűtőből összekeverjük a tejszínhabbal és beleöntjük a tortaformába rá a piskótára 3-4 órára hűtőbe tesszük.
A tetejét lehet vékonyra vágott citromkarikával díszíteni és átlátszó tortazselével megkenegetni.
Ehhez a tortához ezt a receptet használtam csak annyi különbséggel, hogy sütöttem egy 6 tojásos piskótát (jó sok citromhéjjal)és 300 gr. krémtúrót és 400 ml citromos joghurtot tettem bele hogy legyen nagyobb.
Kívül az oldala tejszínhab a teteje csoki.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 4 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!