Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Képviselőfánk
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg vaj
2 dl víz
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
5 db tojás
Krém:
2 csg vanília puding
7 dl tej
20 dkg cukor
10 dkg vaj
2 dl tejszínhab
A vizet, a vajat, sót, cukrot egy lábasban felforraltam és beleöntöttem a lisztet, amit addig kevertem, amíg a massza el nem vált az edény falától.
A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadtam az egész tojásokat és simára kevertem. A tésztája krémszerű volt.
A tésztát ezután csillagcsöves kinyomózsákba tettem és diónyi halmokat nyomtam a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A sütést két ütemben végeztem:
Forró 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütöttem (nagyságtól függően) amikor már szépen megemelkedtek és megsültek, akkor visszavettem 160 fokra a sütőt és még kb. 15-20 percig szárítottam résnyire kinyitottam a sütőajtót.
Krém:
Megfőztem a pudingot a tejjel és a cukorral, és gépi habverővel hozzákertem a vajat is. A fánkokba beletöltöttem a krémet, rányomtam a tejszínhabot, rátettem a fánkok kalapját és megszórtam porcukorral.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!