Sütés főzés: raffello szelet (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

raffello szelet

Raffaello szelet

Tészta:
7 tojásfehérje
4 evőkanál liszt
12 dkg cukor
1 csg. sütőpor
15 dkg kókuszreszelék

Krém:
7 tojássárgája
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg vaj
12 dkg cukor
2 csg. vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék

A tésztához a tojásfehérjéket pár csepp citromlével félig felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. Kanállal hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Amikor kissé barnulni kezd a teteje, akkor jó. Ne szárítsuk ki.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet: a tojássárgákat liszttel elkeverjük, felöntjük tejjel, csomómentesre keverjük és főni tesszük. Lassú tűzön, kavargatva sűrű péppé főzzük (nagyon kemény kell legyen!). Amikor kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat (habosra kavarva).
A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, majd kissé dermedni hagyjuk.

Látta 887 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

burger eva üzente 12 éve

Megsütöttem a Raffaello szeletet.Nagyon jól sikerült.De egy kicsit változtattam rajta.Azt hiszem nagyobb a tepszim és ezért laposabb lett mint a tiéd,ezért a krémre raktam még egy vékony tejszínhab réteget is és azt szortam meg kókusszal.Köszönöm a receptet mert nagy sikerem volt vele.Ma volt a szülinap

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Örülök és remélem sikered lesz vele!
Üdv.
Évi

Válasz

burger eva üzente 12 éve

Köszönöm a helyesbitést.Január 22-én szülinap lesz a családban és meg fogom csinálni.Minden ami kókuszos nagyon szeretjük

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Bocsika! Éppen csak a lényeget, a kókuszt hagytam ki a receptből. Elnézést, most pótoltam. 15 dkg a tésztájába, 10-15 dkg pedig a szóráshoz.
Üdv.
Évi

Válasz

burger eva üzente 12 éve

Megint én írok.A Raffaello tésztájához mennyi kókuszreszelék kell???

Válasz

Jakubinyi Éva üzente 12 éve

Finom lehet. Ünnepek után ki fogom próbálni. Nagyon sok boldog Éva napot kívánok sok leleményességet és jó munkát!!

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Köszi Évi és így utólag is Boldog Névnapot kívánok!
Pusi
Évi

Válasz

burger eva üzente 12 éve

Hát erre nem is gondoltam.Nagyon jól néz ki a rosszul sikerült süti.Nagyon ügyes voltál,hogy nem dobtad ki.Én lehet kihajitottam volna a kukába.Sokszor az ilyen elrontott dolgokból születnek a remekművek,GRATULÁLOK

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Évi! Így születnek az új sütemények.
Gusztusosak a sütijeid.

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Kedves Éva! A középső sütivel nem nagyon dicsekednék, mert képviselő fánknak készült, de sajnálatosan összeesett. Ízre nem volt rossz (sajnáltam volna kidobni), ezért a kis lapocskákra rányomtam a kétféle pudingot amit előírtnál kevesebb tejjel főztem meg, és belekevertem egy kevés margarin és kidíszítettem. Új nevet is adtam neki: "pudingos tallér".
Üdv.
Évi

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu