Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tiramisu torta (nem nyers tojásból)
Hozzávalók:
30 db babapiskóta
4 adag presszókávé (kakaó)
1 dl tej
ízlés szerint rum (rumaroma)
kevés cukor
A krémhez:
25 dkg Mascarpone
3 dl tejszín (Hulala)
25 dkg kristálycukor
3 db egész tojás
2 evőkanál zselatinpor/kevés víz
A díszítéshez:
kakaópor
1.)Az egész tojásokat a cukorral elkevertem, majd vízgőz fölött addig kevertem, amíg be nem sűrűsödött ez kb. 5 perc. A gőzről levéve a robotgép maximális fokozatán kihülésig kevertem.
2.)A zselatint a vízzel elkevertem, felfőztem, majd hagytam kihűlni.
3.)A jól lehűtött tejszínt is felhabosítottam.
4.)Azután összeállítottam a krémet: a teljesen lehűtött tojásos keverék, mascarpone, tejszínhab és a zselatin.
5.)A babapiskóták egy részét a felnőtteknek rumos-tejeskávéba, míg a gyerekeknek főzött kakaóba mártottam (a kávét is és a kakaót is előtte lehűtöttem). Éppen csak egy picit mártottam bele a piskótákat, a folyadékba, nehogy elázzanak. Egy magas falú tepsi aljára leraktam egy sor piskótát, arra rásimítottam a krémet, majd tovább rétegeztem, a tetejére krémet tettem és kakaóporral szórtam meg.
6.)Az elkészült tiramisut betettem a fagyasztóba, hogy szebben lehessen szeletelni.
7.)Fogyasztás előtt egy órával kivettem a mélyből és forróvizes késsel körbevágtam a tepsit és lecsatoltam róla a peremét.
Tejszínhabbal és csokiképpel díszítettem.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!