Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Elkészítése:
Vegyél 1 kg. csont nélküli pulykacomb filét, vagy csirkemellet. Szabdald tenyérnyi darabokra, klopfold ki, sózd, borsozd, majd hempergesd meg lisztben és hírtelen süsd ki forró olajban. Ha kész, tedd félre.
Apríts vöröshagymát és kevés olajon, vagy zsíron, ahogy jobban szereted fonnyaszd meg. Tegyél rá egy dobozos, darabolt lecsepegtetett gombát és süsd össze azt is sóval, borssal esetleg vegetával ízesítsd.
Ezután az előzőleg megpirított hússzeleteket szorosan rendezd egy tepsibe. Mindegyik hússzelet tetejére tegyél egy jó evőkanállal a párolt gombából, majd erre símíts szintén egy evőkanál jó kemény tejfölt és végül szórd meg reszelt sajttal.
Mehet a sütőbe kb. egy olyan 20-25 percre, illetve amíg a sajt pirulni nem kezd.
Ha kész, szépen sorakoztasd "őket" egy ovális tányérra, vagy fatálra, úgy, hogy középre rakd a mellévaló köretet, jelen esetben én cukkínis petrezselymes kockára vágott krumplit tettem, ezt egy kicsit feldíszítettem, de lehet rizst, vagy salátát is, ki hogy szereti.
A krumpli receptjét is ideírom, mert kérdeztétek: a felkockázott krumplit enyhén sós vízben megfőzni, leszűrni, de a főzővizet fel kell fogni. Ezután a szintén kockára vágott cukkinit az olajon vagy vajon megfuttatott vöröshagymára rádobni, 1-2 percig párolni, erre jön a krumpli, összeforgatni, ízesíteni, ha kell egy kis vegetával, majd ha túl száraz lenne, a felfogott főzővízből löttyinteni kell hozzá. Végül petrezselyem zöldjét aprítunk a tetejére.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!