Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Töltött kelkáposzta
A vasárnapi ebédkészítésem úgy indult, hogy rakott kelt készítek második fogásnak. Annak rendje-módja szerint hozzá is láttam. Feltettem a rizst enyhén sós vízben főni, majd a darált husit olajon megpárolódott vöröshagymára dobtam, megfűszereztem sóval, borssal és megdinszteltem. Mikor elkészült a rizs is és a darált hús is, összeforgattam azokat és közben egyfolytában azon gondolkodtam, hogy én most nem is erre vagyok éhes.
A még egészben lévő kelkáposztáról elkezdtem fejtegetni a leveleket – még mindig lehetett volna belőle rakott kel – de már teljesen abba éltem bele magam, hogy ebből pedig töltött káposzta lesz.
Mivel ahhoz igen furcsán indultak az előkészületek, mégsem hátráltam meg, úgy folytattam tovább.
A leforrázott kelleveleket kiereztem, majd a szinte készre főtt (párolódott) töltelékbe egy evőkanál paradicsompürét tettem és egy nyers tojást beleütöttem, majd ezzel a keverékkel megtöltöttem a leveleket.
A fazék aljára került egy darab sózott szalonna, valamint az összeaprított kelkáposztalevél és erre a megtöltött káposzták. Felengedtem ízesített vízzel, ebbe is kevés paradicsompürét, köménymagot (a kelkáposzta nagyon elbírja a köményt) tettem, leborítottam egy fedővel és egy jó fél óra alatt készre főztem. Tejfölös habarással zártam a műveletet.
Nem bántam meg, hogy másként döntöttem, nekem így finomabb, könnyebb volt.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!