Sütés főzés: készül a rakott kel (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

készül a rakott kel

Elkészítése: A megmosott feldarabolt kelkáposztát sós, köménymagos vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük. Egy másik edényben szintén sós vízben megfőzünk 20 dkg-nyi rizst és félretesszük.
Egy serpenyőben olajon, vagy vajon egy fej apróra vágott vöröshagymát megpárolunk, erre rádobjuk az kis kockákra (mint a ragunak) vágott csirkemellet, melyet együtt készre pirítunk.

Ezután kivajazunk egy tűzálló edényt, zsemlemorzsával megszórjuk a belsejét, majd egy sor kelkáposztát elsímítunk rajta. Ezután következik a főtt rizzsel összekevert, párolt csirkemellkocka, majd néhány evőkanál kész lecsó, illetve inkább sült paprika, melyet még az összel raktam el. Ezt az egészet a maradék káposztával zártam, melyet a végén bőségesen meglocsoltam sós tejföllel és megszórtam parmezán sajttal.

Fokozatosan melegített sütőbe toltam és kb. fél óra alatt kissé rózsaszínűre sütöttem.

Gyakorlati tapasztalat: én jobban szeretem kockára vágott pirított hússal, - vagy még főtt hússal is, ugyanígy összesütve vöröshagymával - mint darált hússal.
Ettől függetlenül mindenki készítse csak úgy, ahogyan a legjobban szereti.

Látta 1401 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Az az étel nagyon finom!

Amikor még gyenge a káposzta sokszor készítek ilyet,csak én is összevágom a húst,és még annyi a változás,hogy amikor a hagymát pirítom mindig összevágott
füstölt szalonnával készítem! Gratulálok:

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ancika! Már a színek is étvágygerjesztőek, én is így készítem, nálunk a darált hús változatát is igénylik.
A fűszerezéssel én is óvatos vagyok, só, bors, erős, de ami csak megengedett használom.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 11 éve

Köszi Ibolya, én is szoktam így is úgy is, kétségtelen, hogy pirítva és több fűszerrel gazdagabb ízharmóniát kapunk. Puszi: Ancika

Válasz

Kőry Ibolya üzente 11 éve

nagyon jó, nagyon finom , és jól néz ki, de, a rizs is meg pirítom, még néhány fűszerrel gazdagítom,,, érdemes kipróbálni.! Tisztelettel.!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu