Sütés főzés: karfiolkrém leves sajtgaluskával (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

karfiolkrém leves sajtgaluskával

Azt hiszem ebben a melegben nem nagyon kívánja a nehéz ételeket az ember. Itt egy olyan nyári, könnyű leves, melyet nyugodt szívvel merek ajánlani ilyenkor is.

Hozzávalók: fél kg. friss karfiol, egy nagyobb krumpli, egy vastagabb szál gyökérzöldség, egy sárgarépa, kis fej vöröshagyma, fél fehér paprika, fél érett paradicsom, néhány szál petrezselyem zöldje, só, pici vegeta.

A galuskához:

◦ 1 tojás
◦ 1,5 evőkanál liszt
◦ 1 kk. szódabikarbóna
◦ késhegynyi őrölt bors
◦ 1 kk. ételízesítő
◦ 15 dkg reszelt trapista sajt

Elkészítés:

A zöldségeket felteszem főni annyi vízbe, hogy ellepje. Ha felforrt beízesítem, sózom, vegetázom. Amikor már kissé megpuhultak, kiszedem a főzővízből és átturmixolom és visszateszem a fazékba újraforralni, hogy a levesbetétet ki tudjuk főzni.

Közben természetesen elkészítjük a sajtgaluskát. A hozzávalókat összedolgozzuk és két kisebb kanál segítségével szaggassuk óvatosan a levesbe. A levest ezután még hagyjuk picit főni, kb. 5-10 percig, nem túl nagy lángon, amíg a sajtgaluska megdagad.

Ha kész, kicsit díszítsük fel levesünket, tegyünk rá piros paradicsomot, zöldséglevelet és pár szál reszelt sajtot.

Látta 791 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Ebben a formában még nem ismerem köszönjük a receptet :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ancika! Nagyon gusztusos a tálalásod.
A krémlevessekket nagyon szeretem, a párom nem igen, a sajtgaluskát mindenképpen kipróbálom.
Köszönjük feltetted.

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

mi is szeretjük, de összeturmixolva még nem készítettem. Gusztusosan tálaltad!

Válasz

burger eva üzente 12 éve

Még sajtgaluskát nem csináltam. Biztos ki fogom próbálni

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu