Sütés főzés: töki pompos, avagy kenyérlángos (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

töki pompos, avagy kenyérlángos

Hozzávalók:

35 dkg. félfogós liszt, 15 dkg. pizzaliszt (olasz), fél csomag élesztő, 3 dl. folyadék (tej, savó, langyos víz, vagy ezek keveréke),1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 2-3 evőkanál olaj, egy db. pritamin paprika felcsíkozva.

A tetejére: 1 nagy pohár tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 közepes fej lila hagyma, 10 dkg. bacon szalonna, néhány karika füstölt kolbász és egy darab reszelt sajt.

Elkészítése: Az élesztőt kb. 1 dl. folyadékban a cukorral felfuttatjuk és az átszitált lisztkeverékhez adjuk. A többi hozzávalóval tésztát dagasztunk, vagy géppel dagasztatunk. Letakarva megkelesztjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, belefektetjük az elnyújtott, vagy széthúzogatott tésztát. Ismét kelesztjük fél órát.
Elősütjük 10 percig 210 fokos sütőben.

Ezután beízesítjük a tejfölt a fokhagymával, sóval, a szalonnát csíkokra vágjuk, a hagymát és kolbászt összedaraboljuk.

A tésztát kissé megszurkáljuk, rákenjük az ízesített tejfölt, rárakjuk a hagymát, szalonnát, kolbászt, a felcsíkozott pritamin paprikát és berakjuk sülni. Ismét 10-15 perc múlva kivesszük és rászórjuk a reszelt sajtot, majd újból visszatoljuk és ráolvadás után késznek nyilvánítjuk.

Nagyon finom, puha, falós, nem szárad ki, mivel vastagabb a tésztája. Igazi kenyérre emlékeztet.

Látta 1350 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Bevallom én is a vastag tésztával szoktam sütni....jólesne vacsira :)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu