Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
35 dkg. félfogós liszt, 15 dkg. pizzaliszt (olasz), fél csomag élesztő, 3 dl. folyadék (tej, savó, langyos víz, vagy ezek keveréke),1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 2-3 evőkanál olaj, egy db. pritamin paprika felcsíkozva.
A tetejére: 1 nagy pohár tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 közepes fej lila hagyma, 10 dkg. bacon szalonna, néhány karika füstölt kolbász és egy darab reszelt sajt.
Elkészítése: Az élesztőt kb. 1 dl. folyadékban a cukorral felfuttatjuk és az átszitált lisztkeverékhez adjuk. A többi hozzávalóval tésztát dagasztunk, vagy géppel dagasztatunk. Letakarva megkelesztjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, belefektetjük az elnyújtott, vagy széthúzogatott tésztát. Ismét kelesztjük fél órát.
Elősütjük 10 percig 210 fokos sütőben.
Ezután beízesítjük a tejfölt a fokhagymával, sóval, a szalonnát csíkokra vágjuk, a hagymát és kolbászt összedaraboljuk.
A tésztát kissé megszurkáljuk, rákenjük az ízesített tejfölt, rárakjuk a hagymát, szalonnát, kolbászt, a felcsíkozott pritamin paprikát és berakjuk sülni. Ismét 10-15 perc múlva kivesszük és rászórjuk a reszelt sajtot, majd újból visszatoljuk és ráolvadás után késznek nyilvánítjuk.
Nagyon finom, puha, falós, nem szárad ki, mivel vastagabb a tésztája. Igazi kenyérre emlékeztet.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!