Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
* 50 dkg liszt
* 2 dkg élesztő
* 3 dkg cukor (3 lapos ek)
* kb. 3 dl tej
* 5 ek olvasztott vaj
* kis só
* kevés mazsola
Szóráshoz:
* 10 dkg darált mák
* 5 dkg porcukor
Kenéshez:
* kevés olvasztott vaj
Locsoláshoz;
* 1 dl tej
* 1 cs vaníliás cukor
Öntet:
* karamellás puding
1. Kb. fél dl langyos tejben 1 teáskanál cukrot elkeverünk, hozzáadjuk az élesztőt, jól elkeverjük. Felfuttatjuk.
2. A lisztből, a sóból, a 3 dkg cukorral, az élesztőből, 5 ek olvasztott vajból és a tejből lágy tésztát verünk kézzel.
3. Lisztezett tálban duplájára kelesztjük.
4. A darált mákot összekeverjük az 5 dkg porcukorral.
5. Egy nagyobb kuglóf formát kivajazunk.
6. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval (vagy késsel) 4 cm-es széles csíkokra vágjuk.
7. Mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal. A kuglófformát kibéleljük a csíkokkal (körbe-körbe), közben minden sort cukros mákkal és mazsolával szórunk.
8. Bekapcsoljuk a sütőt, 10 perc elteltével betesszük a tésztánkat sülni kb. 30 percre.
9. Amikor majdnem megsült, meglocsoljuk a vaníliás tejjel, és még kb. 8 percre visszatoljuk.
10. Tányérra borítjuk, és karamellás pudinggal tálaljuk.
sütési hőfok:
200°C
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!