Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
* 6 tojásfehérje
* 5 ek cukor
* 1 ek napraforgó olaj
* 2 ek liszt
* 2 ek zsemlemorzsa
* fél cs sütőpor
* 2 marék apróra tört vagy vágott dió
* 8-10 dkg mandula
* pár ek mogyorókrém
* kb. 50 db keksz (tej a megforgatáshoz)
Krémhez:
* 4 dl tej
* 6 db tojássárgája
* 12 dkg cukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 1 cs vaníliás pudingpor
* 3 ek liszt
* 4-5 szelet csoki
* 1 kocka margarin (25 dkg)
Tetejére:
* 2-3 dl tejszín
* pirított mandula
1. A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát.
2. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a darabokra vágott dióval, és a mandula felével, megsütjük.
3. Még melegen mogyorókrémet csöpögtetünk rá.
4. Elkészítjük a krémet: a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Hozzáadjuk a margarint, és kézi turmix-szal egyneművé verjük.
5. A krémet kettévesszük. Az egyik részbe belekeverjük a csokiszeleteket, ezt is egyneművé keverjük. Kihűtjük.
6. Összeállítjuk a süteményt. A sült tészta tetejére kenjük a sárga krémet. Minden egyes kekszet tejben megforgatunk, és a sárga krém tetejére pakoljuk, hogy az egészet befedje.
7. Majd rásimítjuk a barna krémet. Végül erre jön a felvert tejszínhab, aminek a tetejére pár szem pirított mandulát szórunk. Kevés állás után fogyasztható.
8. Másnapra lesz igazi. Jó étvágyat hozzá!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!