Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
1. 6 tojásfehérje
2. 5 ek cukor
3. 1 ek napraforgó olaj
4. 2 ek liszt
5. 2 ek zsemlemorzsa
6. fél cs sütőpor
7. 2 marék apróra tört vagy vágott dió
8. pár ek mogyorókrém
9. kb. 50 db keksz (tej a megforgatáshoz)
Krémhez:
* 8 dl tej
* 6 db tojássárgája
* 20 dkg cukor
* 1 cs. étcsokoládés pudingpor
* 1 cs. vaníliás pudingpor
* 6 ek liszt
* 30 dkg margarin
Tetejére:
* 2-3 dl tejszín
* pár kocka olvasztott csokoládé,vagy csokimáz
1. A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát.
2. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a darabokra vágott dióval, és megsütjük.
3. Még melegen mogyorókrémet csöpögtetünk rá.
4. Három tojás sárgáját elkeverjük a vaníliás pudingporral,3 evők.liszttel,a fele tejből (4 dl) kicsit elvéve,simára keverjük.A többi tejet a fele (10 dkg) cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzáöntjük,és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Hozzáadjuk a fele 15 dkg margarint, és kézi turmixal egyneművé verjük.
5. Ugyanilyen mennyiségekkel elkészítjük az étcsokis pudingos krémet.Mindkét krémet kihűtjük.
6. Összeállítjuk a süteményt. A sült tészta tetejére kenjük a sárga krémet.Minden egyes kekszet tejben megforgatunk, és a sárga krém tetejére pakoljuk, hogy az egészet befedje.
7. Majd a barna krémet simítjuk a kekszre.
8. A tejszínt kevés cukorral felverjük,habzsákba,vagy kis neylonba tesszük,sarkán lyukat vágunk majd a habbal hullámosan,körbe, díszítjük.Olvasztott csokoládéval,is díszítjük.
9. Pár órára hűtőbe tesszük, és jó étvággyal ehetjük!
sütési hőfok:
200°C
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!