Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
fél kg tehéntúró,
2 dl tejszín,
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs,
4 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál zselatinpor,
2 dl tej,
1 db citrom,
1 tábla tortabevonó étcsokoládé,
2 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, cukorral, vaníliás cukorral, pár csepp citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, az aszalt gyümölcsöket kis darabokra vágjuk. Két púpozott evőkanál zselatinport 2 dl forró tejben feloldunk. Amíg hűl, a túróhoz keverjük a tejszínhabot, a gyümölcsöket, majd a langyosra hűlt zselatinos tejet. A masszát hideg vízzel kiöblített őzgerinc formába öntjük, és hűtőszekrényben megdermesztjük. Miután megszilárdul, a forma külsejét forró vízbe mártjuk, tartalmát egy megfelelő méretű edényre borítjuk, és visszatesszük a hűtőbe. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, két evőkanál étolajat hozzákeverünk, és apránként a túróra öntjük, és a túróra rákenjük. Megszilárdulás után szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés:
Ez volt az eredeti recept. Én már változtattam rajta, gyömölcs híján olvasztott csokoládét tettem bele. És úgy gondoltam, hogy így már nem vonom be csokival is. Bár lehet, hogy úgy finomabb lett volna.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!