Sütés főzés: kovászos uborka (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

kovászos uborka

Imádom a kovászos uborkát.Nagy melegben,jó hidegen.
Most még elég drága,nincs is tele az üveg.
A kovászolnivaló uborkákat megmossuk,végeit levágjuk.Kóstoljuk meg,ha keserű,azt az uborkát ne rakjuk az üvegbe.
A megmosott uborkákat hosszában bevágjuk egymást keresztezve,úgy hogy a két végét ne vágjuk át.
A megmosott üvegbe kaprot teszek,pár szem egész feketeborsot,egy-két gerezd fokhagymát.és ízlés szerint sót.Belerakom az uborkákat,majd még teszek egy kis kaprot rá,a tetejére pedig egy szelet szikkadt kenyeret.Vizet forralok és ráöntöm az uborkára.Lefedem egy kistányérral és napra teszem.Este mindig behozom.Legalább 3 napig kovászolom,aztán már mindig ellenőrzöm,mert nem szeretem az elpuhult kovászos uborkát.Jó ropogósan szeretem.
Ha kész,kiszedem az uborkákat egy lezárható tálba,rászűröm a levét és mehet a hűtőbe.

Látta 549 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szia. Lehet, ezt még nem hallottam. Úgy tudtam a kapor ízesít, mint a csombor is.Ennek utánna nézek és ha megtudtam valamit, akkor leírom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szia, én úgy tudom hogy a kaportól puhul, soha nem teszünk bele, csak csombor(borsikafű) ágat és semmi mást.

Válasz

kaola kati üzente 11 éve

nagyon szivesen.Nem nagy ugy.Koverebb uborkat valogatok,ugy 3 darab fejenkent.Aztan kettobe vagom,a magot kivajom karalabe vajoval de lehet kiskannal is.Elkeszitem a toltott kaposzta masszat(rizs,daralthus,fuszer) es megtoltom a fel uborkakat ugy haromnegyedik.A tetejet megszorom keves liszttel es egy labosba egymas melle rakom ugy hogy ne boruljanak el.Aztan ratoltom a kovaszos uborka levet(persze atszurve).Foni teszem,mikor mar majdnem megfott hozzaadok egy vekony rantast(egy keves olaj es egy kanal liszt).Hagyom jol felfoni es kesz.Nagyon fincsi,en jobban szeretem hidegen.Remelem masnak is izleni fog.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kati! Feltehetnéd a töltött uborka receptjét.Szerintem sokan kíváncsiak lennénk rá.

Válasz

kaola kati üzente 11 éve

szia Andi.En Erdelyben lakok es itt igen nagy "divat" a kovaszos uborka.Mar azert is mert a levet hasznaljuk mikor toltott uborkat keszitunk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszi lányok.
Évi! Lehet,hogy kevés sót tettél bele.Mert itt az ízt igazából a só és a kapor adja meg.Volt már ,hogy én is kevés sót tettem bele,és akkor nekem is rossz lett.Így egészség ide vagy oda,legközelebb már megsóztam ahogy kell.

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 11 éve

Andika! Jól néz ki az uborkád!( mint minden más amit felteszel)én is nagyon szeretem az uborkát.

Válasz

Friedlné Évi üzente 11 éve

Ügyes háziasszony vagy Andikám. Egyszer én próbáltam de csődöt mondtam vele, mert az íze valamiért nem lett jó.
Puszi

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Andi egészségedre,szerintem mindnyájunknak vannak érdekesebb étkezési szokásai a másikunk számára.Van aki a sajátjáéra esküszik és a másikét lefújjogja, szerintem nem szabad megbántani vele a másikat,mert nem lehet mindenkinek egyforma az ízlése.Igaz a mondás "ízlések és pofonok különbözőek".Nem a konyhatündérek oldalán történt valahol máshol olvastam ilyen példát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mónika! Én imádom,és valószínüleg enyhén szólva is furcsálni fogod,de legjobban az enyhén csípős lecsóval szeretem.Főleg ha tojással van a lecsó.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu