Sütés főzés: spárgakrém leves 003 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

spárgakrém leves 003

Bár még nincs spárga szezon,sajnos,azért leírom receptet.
kell hozzá fél kg spárga,,
3dkg vaj,
1,5 dl tejszín,
1 tojássárgája,
3 dkg liszt,
4dl víz,
1 húsleveskocka,
3dl tej,
só,
cukor,
citromlé

A spárgát meghámozom,az alsó harmadát levágom,az általában fás.
A megmaradt részt 2-3 darabba vágom és vízben felteszem főni,hozzáteszem a húsleveskockát is megfőzzük puhára.
A vajat megolvasztjuk hozzáadjuk a lisztet, egy fehér rántást csinálunk. Majd levesszük a tűzről hideg vízzel és a tejjel felengedem ezzel sűrítem be a levest, jól kiforralom, turmixolom.
Ezután ízesítem sóval, cukorral, citromlével, itt mindig kóstolom és az ízlésem szerinte ízesítem ezekkel.
A végén a tejszínt elkeverem a tojássárgájával és ezzel dúsítom még a levest.
Elfelejtettem az elején, hogy a spárgafejeket azt nem a levesben főzőm meg, hanem külön egy kis cukrot karamellizálok ráteszem a fejeket, egy kis vizet aláöntve megpárolom, majd, ha a levét elforrta egy kicsit megpirítom, ezeket teszem a levesbe

levesek

Látta 373 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Andrea igen segítettél.
Köszönjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Megvenni csak frisset szabad.Aminek a vége már száraz és nem nedves az már nem friss.Fagyasztóban tárolható.Hűtőben nedves papírba csomagolva 2-3 napig eláll. A spárgasíp alsó 2 centiméterét vágjuk le.Úgy tisztítsuk mint a sárgarépát.Szépen vékonyan húzzuk le a héját.A felső 4-5 centit az úgynevezett spárga fejet nem kell tisztítani.Ez a legfinomabb rész.A levest a szárból csináljuk,a fejjel díszítsük.A fejrészt tegyük sültek mellé a végén pár percre,vagy ommlettbe,vagy sonkás-spárgaként.
Remélem segítettem valamit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Andi jobb előbb mint soha.
Köszönjük sokan vagyunk krémleves rajongók.
Van aki azért nem szerette meg mert nem tudja hogyan kell megpucolni ne legyen keserű és milyet szabad megvenni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu