Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Így húsvét előtt együnk egyszer-egyszer húsmentes ebédeket is.Egy könnyű zöldségleves után jöhet a szilvásgombóc.
Megfőzünk kb.80 dkg krumplit,majd megtörjük egy kicsit utánna sózunk és összegyúrjuk annyi liszttel,hogy egy jól formázható tésztát kapjunk,ne legyen ragacsos.
Ezután kiveszünk egy darabka tésztát ,ellapítjuk,beleteszünk egy szem szilvát,szilvabefőttet,vagy szilvalekvárt.Összegömbölyítjük.Jól zárjuk össze a tésztát,különösen ha lekvárt tettünk bele,hogy főzés közben ne follyon ki.Ezt addig csináljuk,amíg el nem fogy a krumplistészta.
Amíg a gombócokat gyártjuk,addig felteszünk egy fazék sós vizet a tűzhelyre és felforraljuk. A forrásba levő vízbe beletesszük a gombócokat és addig főzzük amíg fel nem jön a víz színére a gombóc.Ekkor szűrőkanállal kivesszük és a megpirított prézlibe keverjük.
Egy kis olajon aranybarnára pirítunk zsemlemorzsát,majd egy-két kanálnyi cukrot is keverek bele.
A szilvát természetesen kimagozzuk és tehetünk a mag helyére egy szem mandulát,vagy egy kis fahéjas cukrot.
Tudom,hogy ez egy egyszerű,ismert étel,de hátha vannak friss háziasszonyok is,akinek újdonság az elkészítése.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!