Sütés főzés: szilvásgombóc (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

szilvásgombóc

Így húsvét előtt együnk egyszer-egyszer húsmentes ebédeket is.Egy könnyű zöldségleves után jöhet a szilvásgombóc.
Megfőzünk kb.80 dkg krumplit,majd megtörjük egy kicsit utánna sózunk és összegyúrjuk annyi liszttel,hogy egy jól formázható tésztát kapjunk,ne legyen ragacsos.
Ezután kiveszünk egy darabka tésztát ,ellapítjuk,beleteszünk egy szem szilvát,szilvabefőttet,vagy szilvalekvárt.Összegömbölyítjük.Jól zárjuk össze a tésztát,különösen ha lekvárt tettünk bele,hogy főzés közben ne follyon ki.Ezt addig csináljuk,amíg el nem fogy a krumplistészta.
Amíg a gombócokat gyártjuk,addig felteszünk egy fazék sós vizet a tűzhelyre és felforraljuk. A forrásba levő vízbe beletesszük a gombócokat és addig főzzük amíg fel nem jön a víz színére a gombóc.Ekkor szűrőkanállal kivesszük és a megpirított prézlibe keverjük.
Egy kis olajon aranybarnára pirítunk zsemlemorzsát,majd egy-két kanálnyi cukrot is keverek bele.
A szilvát természetesen kimagozzuk és tehetünk a mag helyére egy szem mandulát,vagy egy kis fahéjas cukrot.
Tudom,hogy ez egy egyszerű,ismert étel,de hátha vannak friss háziasszonyok is,akinek újdonság az elkészítése.

Látta 362 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 12 éve

Az unokáim nagyon szeretik.Szépek a gombócok

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen így gyorsabb.Na meg nem kell gyúródeszkát elmosni.Ezért csinálom én is így.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Húú nagyon szeretjük,palacsinta mellett a másik nagy kedvenc.Én is úgy készítem mint Évi,de valószínű így gyorsabb,majd letesztelem.:)

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

De finom is tud lenni. Én ki szoktam nyújtani a tésztáját és kockákra vágom, de lehet, hogy így gyorsabb? Majd kipróbálom így is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Andi nem baj, egyszerűnek íród de egy kicsit munkás. Attól is függ hány darab gombócot készítesz.
Nagyon jó ötletnek, hisz amikor nem ír valaki receptet azt szoktam aláírni nem képes könyv, Szakácskönyv az oldal.
Köszönjük

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu