Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kávéskanál ételízesítő
3 dkg élesztő
1 dl tej
2 tojássárgája
2 dl tejföl
reszelt sajt vagy köménymag a tetejére
Amitől kicsit másként:
Szárított paradicsom
Oliva bogyó
Kockázott bacon szalonna
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk a cukorral. A lisztet a margarinnal és az ételízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót is. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, és fél óráig pihentetjük. Közben aranysárgára sütjük a kockázott bacon szalonnát. Ha letelt a fél óra a tésztánkat kinyújtjuk, a baconból kisült zsírral kicsit megkenjük és rászórjuk az aranysárga szalonnát. Ha ez megvan három részbe hajtjuk, és 20 percig pihentetjük. Nyújtjuk rászórjuk az apróra vágott szárított paradicsomot, három részbe hajtjuk és újabb 20 perc pihentetés következik. A harmadik nyújtáskor szintén apróra vágott oliva bogyót szórunk a tésztánkra, most következik az utolsó 20 perc pihentetés. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét reszelt sajttal vagy köménymaggal le szórjuk, és forró sütőben szép sárgára sütjük.
Mivel én nem szeretem a hajtogatott tésztát újra összegyúrni, nem pogácsát szaggatok a tésztából hanem háromszögekre vágom! Így nem kell a lehulló darabokat összegyúrni és újra szaggatni.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!