Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 2 nagyobb, vagy 3 kisebb tojás, 1,5 dkg élesztő,
10 teáskanál cukor ( kb 4 dkg ), 4 dkg vaj vagy margarin,
2 dl tej, csepp só, 1 kávéskanál rum,fél bio-citrom reszelt héja,
olaj a sütéshez, sárgabarack lekvár a tálaláshoz.
A langyosra melegített tejben 8 dkg liszttel, élesztővel és kevés cukorral kovászt készítünk, amit 15-20 percig kelni hagyunk. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, összevegyítjük a liszttel, a vajjal és a megkelt kovásszal és az egészet fakanállal jól kikeverjük majd megkelesztjük. Kelés után deszkára borítjuk, kinyújtjuk és egy nagyobb szaggatóval kiszúrjuk.
Az olajat egy mélyebb edényben felforrósítjuk. A fánkot a hüvelykujjunkkal kissé benyomjuk, mielőtt az olajba tesszük. A benyomott oldalával lefelé tesszük az olajba és fedő alatt sütjük. Ha az alsó része szép piros, megfordítjuk, de már nem fedjük le. Sütés után rácsra, vagy konyhai papírtörlőre tesszük, hogy az olaj lecsepeghessen. Hígított baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!