Sütés főzés: Farsangi fánk (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5505 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2951 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 372 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5505 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2951 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 372 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5505 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2951 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 372 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 5505 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2951 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 372 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Farsangi fánk

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 2 nagyobb, vagy 3 kisebb tojás, 1,5 dkg élesztő,
10 teáskanál cukor ( kb 4 dkg ), 4 dkg vaj vagy margarin,
2 dl tej, csepp só, 1 kávéskanál rum,fél bio-citrom reszelt héja,
olaj a sütéshez, sárgabarack lekvár a tálaláshoz.

A langyosra melegített tejben 8 dkg liszttel, élesztővel és kevés cukorral kovászt készítünk, amit 15-20 percig kelni hagyunk. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, összevegyítjük a liszttel, a vajjal és a megkelt kovásszal és az egészet fakanállal jól kikeverjük majd megkelesztjük. Kelés után deszkára borítjuk, kinyújtjuk és egy nagyobb szaggatóval kiszúrjuk.
Az olajat egy mélyebb edényben felforrósítjuk. A fánkot a hüvelykujjunkkal kissé benyomjuk, mielőtt az olajba tesszük. A benyomott oldalával lefelé tesszük az olajba és fedő alatt sütjük. Ha az alsó része szép piros, megfordítjuk, de már nem fedjük le. Sütés után rácsra, vagy konyhai papírtörlőre tesszük, hogy az olaj lecsepeghessen. Hígított baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.

Látta 1184 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Kedves Olinka!
Nagyon örülnék, ha sikerülne a fánkod a recept alapján.
Én is először sütöttem fánkot és ilyenre sikerült.

Válasz

Novák Olinka üzente 3 éve

Olyan jól néz ki,hogy megpróbálom ..Nem szoktam sütni fánkot de remélem sikerül mindig zsíros lesz vagy olajos...

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Köszönöm Éva.

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 3 éve

Szuper, lassan itt az ideje !!!!!!!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Köszönöm szépen Mónika!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 3 éve

Anna szépek lettek a fánkjaid!Elkezdődött már a farsangi szezon :)

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Köszönöm szépen Éva!
Én is hallottam ezt a kifejezést, de nem tudtam, hogy a fánkot így nevezik
máshol. Örülök, hogy megírtad.

Válasz

burger eva üzente 3 éve

Nagyon szépre sikerültek a fánkjaid.Mi is nagyon szeretjük.
A környékünkön a fánk az irodalmi elnevezés de mindenki pánkó-nak ismeri.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Köszönöm szépen Marcsi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 3 éve

Anna csinos fánkokat sütöttél, farsangi előzetes. A családod örömére gondolom.
Köszönöm megosztottad velünk.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu