Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 50 dkg lencse, 1 teáskanál só, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj), 1 közepes fej vöröshagyma, 1-2 babérlevél, 1 evõkanál kristálycukor, mustár, ecet, 3-4 evõkanál tejföl.
Az átválogatott, megmosott lencsét hideg vízben feltesszük fõni a babérlevél társaságában, megsózzuk és kis lángon puhára fõzzük. Az olajban karamellizáljuk a cukrot (vigyázzunk, mert hamar megég), hozzáadjuk a lisztet és a reszelt vöröshagymát. Pár percig kevergetjük, hogy a hagyma megfonnyadjon és berántjuk vele a lencsét.
Belekeverjük a tejfölt (hõkiegyenlítéssel), pikánsra ízesitjük ecettel, mustárral, cukorral és sóval, ízlésünknek megfelelõen. Jól kiforraljuk.
Zeller ropogós :
Hozzávalók: 40 dkg zeller, só, bors, 15 dkg liszt és annyi zsemlemorzsa, amitõl összeáll. Olaj a sütéshez.
A megtisztított zellert lereszeljük, és összekeverjük a hozzávalókkal. Ha nem elég sûrû
akkor adjunk még hozzá zsemlemorzsát. Ujjnyi vastag rudacskákat formálunk beleõle,
zsemlemorzsába forgatjuk ( ezt az adagot lisztbe forgattam), és forró, de nem füstölgõ olajban kisütjük. Fõtt rizzsel és mártással tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!