Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, csipet sütőpor.
A töltelékhez: 12 dkg darált dió, vagy mák, 12 dkg cukor, 20 dkg lekvár.
Az élesztőt kevés langyos tejjel és kevés cukorral felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk és hozzáadjuk a megkelt élesztőt, cukrot, tojást, sütőport és jól összegyúrjuk.
A táblán három egyenlő részre osztjuk a tésztát, mindegyik lapot kinyújtjuk kb. 35x25 cm-es sütőlemez méreteire. Vigyázzunk, hogy ne érjen a sütőlap széléig a tészta, mert megkel. Az alsó lapot kenjük meg lekvárral, és hintsük meg a darált dió és a porcukor keverékének felével. Helyezzük rá a második lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg lekvárral, és szórjuk meg diós cukorral. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarja.A tetejét szurkáljuk meg villával. Meleg helyen egy órát kelesztjük a tésztát, és lassan sütjük. A meleg tésztát bevonhatjuk csokoládéval is, de anélkül is finom.
Megjegyzés: a sütit lehet csak diósan, csak mákosan, vagy úgy sütni, hogy az egyik réteg dió sárgabarack lekvárral, a másik réteg mák szilvalekvárral legyen töltve.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!