Sütés főzés: Mákos és diós szeletek (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Mákos és diós szeletek

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, csipet sütőpor.
A töltelékhez: 12 dkg darált dió, vagy mák, 12 dkg cukor, 20 dkg lekvár.

Az élesztőt kevés langyos tejjel és kevés cukorral felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk és hozzáadjuk a megkelt élesztőt, cukrot, tojást, sütőport és jól összegyúrjuk.
A táblán három egyenlő részre osztjuk a tésztát, mindegyik lapot kinyújtjuk kb. 35x25 cm-es sütőlemez méreteire. Vigyázzunk, hogy ne érjen a sütőlap széléig a tészta, mert megkel. Az alsó lapot kenjük meg lekvárral, és hintsük meg a darált dió és a porcukor keverékének felével. Helyezzük rá a második lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg lekvárral, és szórjuk meg diós cukorral. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarja.A tetejét szurkáljuk meg villával. Meleg helyen egy órát kelesztjük a tésztát, és lassan sütjük. A meleg tésztát bevonhatjuk csokoládéval is, de anélkül is finom.
Megjegyzés: a sütit lehet csak diósan, csak mákosan, vagy úgy sütni, hogy az egyik réteg dió sárgabarack lekvárral, a másik réteg mák szilvalekvárral legyen töltve.

Látta 729 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Örülök, hogy tetszik a recept. Évek óta sütöm és nagyon finom!

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 10 éve

Igérete,és egyszerü.Köszi szépen.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 10 éve

Jó ötlet ebben a formában is,biztosan hamar elfogyott!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon jól néznek ki, biztosan finomak.
Köszönöm megosztottad velünk:

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu