Sütés főzés: Lekváros ravioli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Lekváros ravioli

Hozzávalók 40 db-hoz:
45 dkg liszt,
fél kávéskanál sütõpor,
1 tojás,
12 csepp mandula aroma,
1 citrom reszelt héja (lehetõleg bio),
28 dkg puha vaj,
15 dkg porcukor.

Továbbá:
20 dkg meggylekvár,
1 tojás a kenéshez.

A lisztet összekeverjük a sütõporral és csipetnyi sóval. A tojást kissé felverjük,elkeverjük benne a mandula aromát és a reszelt citromhéjat. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, aztán a tojásos keveréket, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Két cipót formálunk belõle, fóliába csomagoljuk és egy órára betesszük a hûtõbe. Kibélelünk sütõpapírral két nagy tepsit, a sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Az egyik cipót liszttel meghintett munkalapon , vagy két sütõpapír között 2-3 mm vastag, kb. 35-40 cm-es lappá nyújtjuk.
6,5 cm átmérõjû cakkos szaggatóval a lehetõ legtöbb korongot szúrjuk ki belõle. Tepsire rakosgatjuk, mindegyik közepére kávéskanálnyi lekvárt halmozunk. Más ízû lekvárral is elkészíthetõ. A korongok közepét a másik kinyújtott és kiszaggatott tésztából középen kereszt alakban bevágjuk. Így sütés közben a tészta belsejében felszabaduló hõ távozhat. Egy kis lekvár kifolyhat, de érdekesebbé teszi a sütit. A lekvárral púpozott korongok szegélyét megkenjük tojásfehérjével, tetejére illesztjük a bevágott korongokat. Egy 4,5 cm átmérõjû likõrös pohárral szelíden rányomjuk a felsõ korongot az alsóra. Tetejüket megkenjük tojássárgájával. A sütõ középsõ bordamagasságában 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Egy kicsit kicsordul belõle a lekvár, de ez nem baj. Rácson hûtjük ki.

Ez a recept egy gasztro újságból származik.

Látta 591 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 10 éve

Szépek lettek!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Marcsi köszönöm, örülök, hogy mindegyik édesség tetszik. Még nem próbáltam azt a módszert, amit kérdeztél. Szerintem nem működik, mert kinyomódik a töltelék.
A gyümölcssaláta üdítően hat a sok édesség mellett.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Anna nagyon ötletes apró sütemény, nem lehet egy lapot nyújtok a lekvárt elosztom, rá a másik kinyújtott tésztát. Utána szaggatom ki majd pengével vagy ollóval keresztet csinálok. Bocs egy ötlet mindig a gyorsan elkészítést szeretem keresni, és ez jutott eszembe míg olvastam.
Köszönjük megosztottad velünk.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm Éva!

Válasz

burger eva üzente 10 éve

Nagyon jól néz ki és biztosan finom is

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu