Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Fogj egy dobozos sört, húzd rá a csirkét! Észak-amerikai találmány ez, minden bizonnyal férfiak ötlötték ki. Az eredmény pedig szaftos-ízletes sült.
Rendkívül praktikus sütési módszer ez, mivel a csirke nem tepsiben lubickol, locsolni sem kell sörrel vagy más lével, mégis ízletes lesz, ráadásul belülről kiindulva, zsírja lecsöpög, bőre pedig ropogóssá válik
Hozzávalók:
egy dobozos sör, egy csirke, saját ízlésünk szerint összeállított fűszerkeverék (só, barna cukor, fűszer paprika, őrölt bors, hagyma- és fokhagymapor).
Elkészítés módja:
Legelőször kinyitjuk a sörös dobozt, megisszuk tartalmának felét. Az egész ugyanis túl sok lenne, ráadásul fel is robbanhatna sütés közben. A sörgőz kiáramlását könnyítendő és a robbanást megelőzendő üssünk három-négy lyukat a doboz tetején az eredeti nyílás közelében. A kívül-belül leöblített csirkét kívül-belül bedörzsöljük fűszerkeverékünkkel, amiből a sörbe is szórhatunk egy kanálnyit, s ne aggódjunk, ha emiatt habzik. Ezután a csirkét alaposan ráültetjük, ráhúzzuk a sörös dobozra - nem árt egy nyárssal is stabilizálni a helyzetét. Következhet a sütés, ami addig tart, míg csirkénk bőre sötét aranybarna színt ölt, combjainak és szárnyainak ízületei könnyen mozgathatóvá válnak. Ekkor óvatosan leszedjük a sörös dobozról, néhány percig pihentetjük, majd szeleteljük, megesszük.
A sörös csirke dobozon remek társasági étel, elkészítése látványos, számos pajzán megjegyzésre adhat alkalmat - vidám fogás.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 4 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!