Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A tésztához
120 gr méz 100 gr vaj
1/2 dl tej 2 tojás
160gr krcukor
1/2 citrom leve
60 dkg liszt: 25 dkg Rizsliszt 25 dkg Kukoricaliszt 10 dkg Tápióka keményítő
1/4 tk szódabikarbóna Mézes fűszerkeverék, vagy kínai 5 fűszer, csillagánizs
A krémhez:
3 dl tej 1 tasak van pudingpor
200 gr vaj
vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja -Bió citrom, vagy kezeletlen
1/2 citromlé 1/2 dl rum
1 ü lekvár
1 tortabevonó
Elkészítés
Száraz hozzávalókat összekeverjük.
Vajat, mézet, tejet felmelegítjük, majd az előzőleg kr cukorral kikevert tojásokat a keverékhez adjuk.
Ezután a lisztes száraz anyagokat adjuk hozzá.
Összekeverjük, egy ragacsos keveréket kapunk, amik 1 órára a hűtőbe kell tenni.
Amikor kivettük, 4 részre kell osztani. Ezeket mindíg a sütőpapíron nyújtom és a tepsi hátlapján sütöm. Mind a 4 lapot külön -külön.
Jól nyújtható.
A krémet elkészítjük.
Amikor a lapok kihűltek a krém is, összeállítjuk.
Sokáig eláll. Én régóta sütöm ezt a receptet.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!