Sütés főzés: Magos, fokhagymás kenyér (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Magos, fokhagymás kenyér

Hozzávalók :
35 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1,5 dl langyos víz,
1,5 teáskanál só,
1 teáskanál cukor,
2 evőkanál étolaj,
2 gerezd fokhagyma,
szezámmag és lenmag.

Most kenyérsütőgépben dagasztottam és kelesztettem a tésztát. Vízben feloldottam az élesztőt, majd beleöntöttem a gépbe.
Ezután az átszitált lisztet és a többi hozzávalót is beletettem.
Másfél óra múlva szépen megkelt a tészta, ezután kicsit átgyúrtam és sütőpapírral bélelt jénai tálba tettem.
Tetejét bevágtam ,vízzel lekentem és megszórtam néhány magocskával.
Előmelegített sütőbe tettem, és egy kis lábasban vizet is tettem mellé párologni.
Jó fél óra múlva készen volt a finom illatos kenyerem.

Látta 560 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegyi Istvánné üzente 7 éve

Gyönyörű kenyeret sütöttél és ahogy olvasom, ezt hetente többször is megteszed. Remélem a családod díjazza az ügyességedet és szorgalmadat!
Gratulálok!

Válasz

Albert Zsuzsánna üzente 7 éve

Én még nem tudok fényképeket felrakni az ételeimről de ami késik nem múlik.

Válasz

Zsuzsánna ! Nagyon köszönöm a receptet, megsütöm a kenyeret hamarosan !

Válasz

Albert Zsuzsánna üzente 7 éve

Most ide is leírom a krumplis kenyér receptjét:3 kg-mos kenyérhez kell 4-5 darab meleg krumpli,3 kg liszt-a lisztbe bele reszelem a meleg krumplit ízlés szerint só,5 dkg élesztőt megkelesztünk és azt is hozzáadjuk .Azután langyos vizzel addig gyúrjuk amíg a kezünk között kezd hólyagosodni a tésztája.É bele szoktam tenni a kenyérformába,ami ki van zsírozva és lisztezve és hagyom 1 1/2 órát kellni.Mikor megkellt mehet a sütőbe.É fáskélyhába szoktam sütni.

Válasz

Sziasztok! Én hetente kétszer sütök kenyeret. Mindig variálom az ízesítést. Most leginkább egy jó krumpliskenyér receptre várok. Zsuzsánna talán megszán, mivel írja, hogy ő igazi krumplis kenyeret süt ! Mindenkinek szép hétvégét !

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

A házi kenyérnél nincs is finomabb,látom már te is magad sütöd a kenyereket :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kedves Zsuzsánna!
Először is nagyon szép neved van. Szeretnélek megkérni, a krumplis kenyér recept leírására, van képed is akkor még jobb, amennyiben nincs akkor a hírekhez ahová mi is írjuk a recepteket.
Úgy egyszerűbb akkor nekem írd meg én meg be írom. Nagyon érdekelne, gondolom nem csak engem, pláne ha te is sütőben készíted.
Előre is köszönöm.

Válasz

Albert Zsuzsánna üzente 7 éve

Köszönöm a receptet.Én is szoktam kenyeret sütni csak én az igazi krumplis kenyeret sütöm ,de ezt ki akarom próbálni,elmentem.Ízletes.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Ez igen gratulálok nagyon szép kenyeret sütöttél, az ízesítésről nem is beszélve. Némelyik boltit megszégyenítené.
Biztosan ki próbálom bár nagyon kevés kenyeret fogyasztunk.
Hizlalom vele a szemeim addig is.
Köszönjük

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Mentettem,köszi a receptet.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu