Sütés főzés: Zöldparadicsom lekvárom (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Zöldparadicsom lekvárom

Hozzávalók: 1 kg zöld paradicsom, 40 dkg kristálycukor,csipet só, a tasak vaniliacukor, 4-5 szem szegfüszeg,1 mokkáskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve.
Elkészítése. A paradicsomokat megmossuk, apróra vagdaljuk. /húsdarálón is le lehet tekerni / egy tálba tesszük. ráöntjük a cukrokat és a csipet sót. Többször megkeverve 2-3 órát is így hagyjuk állni. Azután átöntjük egy edénybe, feltesszük főzni.Amikor már elég puha, pürésítjük. Én botmixerrel csináltam. Visszatesszük a tüzre, most már jobban oda kell figyelnünk,/kevergetni kell/ és addig főzzük, amig elég sürünek nem találjuk. Ekkor hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a fahéjat és a szegfüszeget. 10-15 perc alatt készre főzzük.Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük és száraz dunsztba tesszük. Másnap mehet a helyére a kamrában.
Nagyon finom, ízletes lekvár!
Nekem másfél óra alatt készen lett.

Látta 627 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Én is savanyúságként ismerem,azért kipróbálnám..

Válasz

Marcsi! Így édesen vajaskenyérre lehet kenni, nagyon finom.A második adagot én is kevesebb cukorral készítettem és több citrommal. Úgy egy kicsit savanykás lett és húsok mellé lesz nagyon finom!Főzd meg bátran. 1 kg-ból nekem most 5 kicsi üveggel lett. /reszelt tormás üveg/. Szép napot!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

De régen csináltam.Jó,hogy eszembe juttattad.Én húsokhoz adtam,igaz kevesebb cukorral csináltam és vaníliás cukor nélkül.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szia Erzsi! Szeretném megkérdezni, lehet most sokan érdekesnek találják.
Mihez használod a lekvárt, én még csak savanyúságként fogyasztottam.
Szívesen megfőzném.
Köszönöm válaszod előre is, és feltetted nekünk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu