Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Pudingos levél, csokis croissant, diós csiga és diós-lekváros párna.
50 dkg liszt
5 dkg margarin vagy olaj
5 dkg porcukor
0,5 dkg só
2,5 dkg élesztő
1 db tojás
2,5 dl tej
25 dkg margarin (külön a hajtogatáshoz)
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk.
Az élesztőt kevés hideg tejben csomómentesen elkeverem, de nem készítek kovászt. A lisztet, a margarint a sót, a tojást és az élesztős tejet egy üstbe rakom, és lassan begyúrom, fokozatosan hozzáadva a tejet.
Pihentetjük a tésztát, egy bucit formálunk, majd a tetejét bevágjuk, és letakarjuk egy kis időre. Miután a vágások mentén szétnyílt a tészta, elkezdhetjük a hajtogatást.
A 25 dkg margarint egy kevés lisztel összegyúrjuk, lisztes kézzel egy kb 20*10 cm-es téglalapot formálunk. A tésztának 4 fület nyújtunk, a közepébe helyezzük a margarint, majd a rétegektől a lisztet folyamatosan lesöpörve becsomagoljuk.
Egy téglalapot kell nyújtani. Majd 2-szer duplán hajtogatjuk, a téglalapot megfelezzük, és a két szélét a feléhez behajtjuk, majd ezt még félbe hajtjuk és pihentetjük letakarva a tésztát. Megismételjük a dupla hajtást még egyszer és újra pihentetjük.
Ebből a tésztából mindenfélét lehet készíteni, csak a képzelet szab határt. Sósat és édeset egyaránt, mint a fornetti sütik.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!