Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
 
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Húsvéti kalács:
60 dkg BL 80-as liszt (vagy 40 dkg finomliszt +20 dkg rétesliszt) 
1 dl tej 
2 dl kefír v. joghurt 
2 egész tojás 
5 dkg margarin 
1/2 kk. só 
1 kk. cukor 
2 kk. folyékony édesítőszer 
késhegynyi aszkorbinsav 
1/4 friss élesztő 
Az édesítőszer helyett általában 4 evőkanál vagy 10 dkg cukrot szoktak tenni. 
Langyos tejben megkelesztjük az élesztőt, majd összeállítjuk fakanállal, és mehet a gépbe dagasztani. Ha jól bírjuk, kézzel is ki lehet szépen dagasztani. 
Ízlés szerint lehet bele tenni mazsolát is, de ha géppel dagasztjuk, akkor csak a végén, mert különben szétkeni a gép a mazsolát. 
Már jártam így vele. 
Ha megkelt, három egyenlő részre osztjuk. 
Én el szoktam nyújtani, majd feltekerem, mert így szép lesz a fonat. Hosszú és vékony csíkokat érdemes készíteni, így körbeér a formában.
Tojással lekenem, majd ha szépen megkelt, kb. 35 perc alatt a sütőben készre sütöm.
|  |  | 
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!