Sütés főzés: krémes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

krémes

Ezt a krémest ugyanúgy készítettem, mint a vizes krémest, csak ezt tejjel csináltam, és most alja és teteje is kerekedett rá.
Sokkal finomabb, mint a vizes krémes, pikk-pakk el is fogyott.

Hozzávalók:
Egy tasak leveles tészta, ebből sütünk két ropogós lapot.
Krém:
Egy liter tejet felteszek egy hatalmas nagy lábasba főni. Fél liter tejet elkeverek négy vaníliapudinggal, és amikor elkezd főni a tej, teszek bele húsz dkg cukrot.
Hét tojásból kemény habot verek 15 dkg cukororral. Ezt célszerű előre elkészíteni.
A pudingot belefőzöm a cukros tejbe, a tüzet mérsékelem alatta, nehogy odakapja, vagy teszek alá vasat.
Amikor már majdnem jó a puding, akkor a tojáshabot beleforgatom ebbe a krémbe, és belefőzöm. Ettől a krém a duplájára dagad. Jól bele kell főzni, mert ha hamarabb elzárjuk, akkor lágy lesz a krémes.
Tepsibe beletesszük az egyik tésztalapot, erre ráöntjük a krémet, majd a másikkal befedjük.
Hűtőben néhány óra alatt megdermed, és szépen szeletelhető lesz.
Variálhatjuk úgy, hogy csak egy lapot készítünk, és a tetejére tejszínhabot teszünk, vagy franciakrémesnek készítjük el a tetejét, vagy akár mesekrémesnek is.
Jó étvágyat hozzá!

krémes

Látta 1043 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Friedlné Évi üzente 12 éve

Kedves Gyöngyi!
Istenien néz ki, amúgy is ez a kedvenc sütim. Jól értettem, hogy csak a tojásfehérjét használtad fel?
Ehhez az omlós leves tésztád is jó lenne nem?
Üdv.
Évi

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Kedves Frantiska idemásoltam a receptet,mostmár megtalálod.:)

Válasz

Frantiska olahova üzente 12 éve

igen.jol.lehet.akarom.cinálni.nemtanalom.hogy.kel.cinalni.olané.koszonom

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Olyan mint a cukrászdai krémes,gyönyörűek!Pudingosan még nem próbáltam,de fogom:)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu