Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ezt a krémest ugyanúgy készítettem, mint a vizes krémest, csak ezt tejjel csináltam, és most alja és teteje is kerekedett rá.
Sokkal finomabb, mint a vizes krémes, pikk-pakk el is fogyott.
Hozzávalók:
Egy tasak leveles tészta, ebből sütünk két ropogós lapot.
Krém:
Egy liter tejet felteszek egy hatalmas nagy lábasba főni. Fél liter tejet elkeverek négy vaníliapudinggal, és amikor elkezd főni a tej, teszek bele húsz dkg cukrot.
Hét tojásból kemény habot verek 15 dkg cukororral. Ezt célszerű előre elkészíteni.
A pudingot belefőzöm a cukros tejbe, a tüzet mérsékelem alatta, nehogy odakapja, vagy teszek alá vasat.
Amikor már majdnem jó a puding, akkor a tojáshabot beleforgatom ebbe a krémbe, és belefőzöm. Ettől a krém a duplájára dagad. Jól bele kell főzni, mert ha hamarabb elzárjuk, akkor lágy lesz a krémes.
Tepsibe beletesszük az egyik tésztalapot, erre ráöntjük a krémet, majd a másikkal befedjük.
Hűtőben néhány óra alatt megdermed, és szépen szeletelhető lesz.
Variálhatjuk úgy, hogy csak egy lapot készítünk, és a tetejére tejszínhabot teszünk, vagy franciakrémesnek készítjük el a tetejét, vagy akár mesekrémesnek is.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!