Sütés főzés: krémes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

krémes

Hozzávalók:
Egy tasak leveles tészta, ebből sütünk két ropogós lapot. Én most nem sütöttem alá, hanem tejszínhabbal díszítettem.
Krém:
Egy liter vizet felteszek egy hatalmas nagy lábasba főni. Fél liter vizet elkeverek négy vaníliapudinggal, és amikor elkezd főni a víz, teszek bele húsz dkg cukrot.
Hét tojásból kemény habot verek 15 dkg cukororral. Ezt célszerű előre elkészíteni.
A pudingot belefőzöm a cukros vízbe, a tüzet mérsékelem alatta, nehogy odakapja, vagy teszek alá vasat.
Amikor már majdnem jó a puding, akkor a tojáshabot beleforgatom ebbe a krémbe, és belefőzöm. Ettől a krém a duplájára dagad. Jól bele kell főzni, mert ha hamarabb elzárjuk, akkor lágy lesz a krémes.
Tepsibe beletesszük az egyik tésztalapot, erre ráöntjük a krémet, majd a másikkal befedjük.
Hűtőben néhány óra alatt megdermed, és szépen szeletelhető lesz.
Variálhatjuk úgy, hogy csak egy lapot készítünk, és a tetejére tejszínhabot teszünk, vagy franciakrémesnek készítjük el a tetejét, vagy akár mesekrémesnek is.
Jó étvágyat hozzá!

krémes

Látta 872 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Fábiánné Domokos Tünde üzente 12 éve

Ha nagyon meleg van ,biztonságosabb vízzel készíteni,bár biztos hogy másabb az íze! Nálunk a lakodalmakba nyáron a krémeket vízzel főzték,úgy kevésbé volt romlandó.Ki fogom próbálni!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Nagyon finom a krémes csak mi tejjel jobban szeretjük.Gusztusos nagyon!:)

Válasz

szalontai józsefné terike üzente 12 éve

Nyami Gyöngyi, ez biztos fincsi. Ha jön a kis családom meg fogom csinálni-::))

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu