Sütés főzés: omlós leveles 1 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

omlós leveles 1

Ezt a receptet Szamóca oldalán találtam, és elsőre megragadott az egyszerű elkészíthetősége, gondoltam ezt a receptet kipróbálom. Hát elmondhatom, hogy nagyon jó, omlós és ropogós, minden tekintetben elnyerte a tetszésemet, szinte szétolvad a szájban. Nem kell hajtogatni, és mégis leveles, pofon egyszerűen elkészíthető.
Köszönöm a receptet Szamócának!

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 25 dkg vaj, egy tojásfehérje, csipenyi só, 6 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet.


Elkészítés:
A liszttel egy mély tálban összemorzsoljuk a vajjal, aztán gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk az többi hozzávalót.. A tésztát vékonyra nyújtjuk és feltekerjük. A tésztarudat négy egyforma magyságú darabra vágjuk, és egyenként kinyújtjuk, az így kapott részeket egymásra fektetjük, és a hűtőben húsz percig pihentetjük. (Én annyit változtattam, hogy felcsavarva tettem a hűtőbe, és felhasználáskor nyújtottam egymásra)
Ezután a rétegezett tésztát vékonyra nyújtjuk, és attól függően dolgozunk tovább vele, hogy mit akarunk készíteni belőle.

Sajtos masnihoz megkenjük a tetejét villával felvert sós tojással, megszórjuk sajttal, csíkokat vágunk belőle, és csavarunk néhányat a rudakon.

Sós-szezámmagos rudacskához szintén megkenjük a tészta tetejét sós tojással, jól beszórjuk szezámmaggal, rudakat vágunk, esetleg megtekerjük őket.

Ezt a tésztát édes töltelékkel (dióval, mákkal, kakaóval...) is tölthetjük. Éppen úgy használhatjuk fel, mint a hagyományos leveles tésztát.

omlós leveles

Látta 977 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Mészár Gyöngyi üzente 13 éve

Köszönöm Druszám, hogy neked is megnyerte a tetszésedet, örülök neki, érdemes kipróbálni, nagyon finom. ÉN nagy receptgyűjtő vagyok, és ez a tészta valóban klassz!

Válasz

Ambrus Gyöngyi üzente 13 éve

Fantasztikus szakácsnő vagy kedves Druszám!!:):)

Válasz

Leta Maria üzente 13 éve

Köszönöm a receptet megsütöttem de nagyon finom ,én tojással lekentem s túrót szórtam rá.

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Jó a csavar benne ,nem egyhangú.Gratulálok.Marcsi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu