Sütés főzés: Sokmagvas kifli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sokmagvas kifli

Hozzávalók:

40 dkg BL 80 liszt
15 dkg lenmag, szezámmag, zabpehely, napraforgómag
(a felét a tésztába kicsit őrölve, a félét pedig a tetejére rászórni egészben, serpenyőben pirítva)
1 ek. búzakorpa
15 dkg tk.rozsliszt, graham liszt, tönkönybúza liszt,
1 tk. sikér
1 ek. burgonyapehely
1,5 tk. só
1 ek. házivaj
1 dl tej
kb.2,5 dl víz (vagy amennyit felvesz a tészta)
2 dkg friss élesztő


A hozzávalókból dagasztógép segítségével bedagasztottam a tésztát, majd duplájára kelesztettem. Amikor szépen megkelt, lisztezett felületre borítottam és nyolc egyenlő darabba vágtam. A darabokat ovális formára alakítottam majd lekentem őket tojással.
Egy tálcára, amiben a megformázott tészta elfér, a fent leírt pirított magvak felét belesimítottam és ebben hempergettem meg a kifliket. A magokat persze variálhatjuk.Tepsire raktam őket és egy éles pengével azonnal be is vágtam.
Addig kelesztettem még, amíg a bevágások szét nem nyíltak.
Lepermeteztem őket vízzel, majd 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsültek.

Látta 505 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Nagyon szépek lettek!Igazán egészséges.

Válasz

Mészár Gyöngyi üzente 11 éve

Andrea,
össesen volt a lisztek keveréke 15 dkg. De úgy is készítheted, hogy csak az egyikféle lisztet teszed bele, de az 15 dkg legyen. Én szeretek többféle lisztet használni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez is nagyon jó.Ahol írod,hogy 15 dkg rozsliszt,stb,ott ugye vagy-vagy kell és nem mind a háromból 15 dkg.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu