Sütés főzés: Zöldbabfőzelék - Tejfölös pánkóval (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Zöldbabfőzelék - Tejfölös pánkóval

Zöldbabfőzelék (görögös)

Hozzávalók:

zöldbab frissen vagy fagyasztva kb. ½ kg (konzerv 1/1 – s 1 ü)
olaj ½ dl,
liszt 3 – 5 dkg,
leves kocka 1 db,
füstölt szalonna 5 dkg,
só, kapor ízlés szerint,
ecet 1 evőkanál,
tejföl (2- 2,5 dl)

A babot felteszem főni (a frisset mosom, pucolom, 3 cm darabokra vagdalom), kb. 1 – 1,5 l vízben pici sóval.
Később beleteszem a leveskockát, és puhára főzöm.
Közben összekockázom a füstölt szalonnát, elkezdem pirítani, a zsírját leöntöm róla a rántásos serpenyőbe.
A kaprot is összevágom.
Amikor a bab már puha a szalonna zsírján, vagy olajon megpirítom a zúzott fokhagymát sózom, borsozom.
A liszttel világos rántás készítek belőle, amit jól kisercegtetek.
Berántom a főzeléket, újraforrás után takarékon rotyogtatom, amíg eléri a kellő sűrűséget. Beledobom a szalonna pörcöt, az aprított kaprot, ecetezem. Ha jóízű tálalom.
Szükség szerint tejföl, és cukor kínálható mellé.
A képeken a habart változat szerepel.
Itt elmarad a rántás, és tejfölös habarás készül helyette.
A tejfölt lehet némi főzőtejszínnel negyedelni, sokkal finomabb, krémesebb lesz a főzelék! Ebben az esetben nem adunk mellé tejfölt, a kb. 2 dkg cukrot habarás előtt tettem bele.

Látta 666 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Zsuzsa!
Nagyon jól hangzik, örülök leírtad a rántást és a habarást is.
Mindenki maga dönti el melyiket szeretné elkészíteni.
Én a magam részéről a habarást használom, egy pár éve.
Köszönjük

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu