Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Zöldbabfőzelék (görögös)
Hozzávalók:
zöldbab frissen vagy fagyasztva kb. ½ kg (konzerv 1/1 – s 1 ü)
olaj ½ dl,
liszt 3 – 5 dkg,
leves kocka 1 db,
füstölt szalonna 5 dkg,
só, kapor ízlés szerint,
ecet 1 evőkanál,
tejföl (2- 2,5 dl)
A babot felteszem főni (a frisset mosom, pucolom, 3 cm darabokra vagdalom), kb. 1 – 1,5 l vízben pici sóval.
Később beleteszem a leveskockát, és puhára főzöm.
Közben összekockázom a füstölt szalonnát, elkezdem pirítani, a zsírját leöntöm róla a rántásos serpenyőbe.
A kaprot is összevágom.
Amikor a bab már puha a szalonna zsírján, vagy olajon megpirítom a zúzott fokhagymát sózom, borsozom.
A liszttel világos rántás készítek belőle, amit jól kisercegtetek.
Berántom a főzeléket, újraforrás után takarékon rotyogtatom, amíg eléri a kellő sűrűséget. Beledobom a szalonna pörcöt, az aprított kaprot, ecetezem. Ha jóízű tálalom.
Szükség szerint tejföl, és cukor kínálható mellé.
A képeken a habart változat szerepel.
Itt elmarad a rántás, és tejfölös habarás készül helyette.
A tejfölt lehet némi főzőtejszínnel negyedelni, sokkal finomabb, krémesebb lesz a főzelék! Ebben az esetben nem adunk mellé tejfölt, a kb. 2 dkg cukrot habarás előtt tettem bele.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!