Sütés főzés: Zserbó2 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Zserbó2

Zserbó

Hozzávalók: 1dkg élesztő
5 „ cukor
1 dl tej
40 dkg liszt
20 „ vaj, vagy margarin
1 db tojás, csipetnyi sütőpor

Töltelékhez: 25 dkg savanykás lekvár
15 – 15 dkg darált dió és cukor
1 citrom reszelt héja

Bevonat: 10 dkg cukor
3 – 3 dkg kakaópor és vaj

Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sóval és sütőporral. Alaposan összedolgozzuk az élesztővel és a to-jással. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.
Az első lapot a tepsibe fektetjük, és megkenjük a lekvár harmadával. A diót a cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, a harmadát a lekvárra szórjuk. Ugyan-így járunk el a másik két lappal is. Végül a negyedik tésztalappal befedjük a sü-teményt.
Langyos helyen letakarva 1 órán át, kelesztjük. Tetejét megszurkáljuk, és 180ºC – ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A kihűlt tésztára a bevonathoz valókat felmelegítjük és rákenjük. Amikor a máz megdermedt apró szeletekre vágjuk.

Látta 729 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Perreyné Zsuzsa üzente 12 éve

Bocsika mindenkitől!!
A jelen zserbó tölteléke nem csak diós, a fele gesztenyés. 25 dkg kiengedett gesztenyemasszát kupica rummal (aromával), és kevés puha vajjal kevertem simára. cukrászkéssel, evőkanál hátával lehet elsimítani a tésztán. A gesztenye helyett lehet mákos, és diós tölteléket is bele tenni, vagy az egyik töltelék sort lé nélküli párolt almával, mint a flódninál!!!
Elnézést még egyszer!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu