Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tejfölös pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg liszt
25 „ vaj, vagy margarin
2 db tojássárgája
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej
só, pici cukor
Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk (lehe-tőleg 1 tálban). Hozzáadjuk a (kb. 1 kkanál) sót, a tojások sárgáját, tejfölt és felfutott élesztőt. Jól kidolgozzuk, hogy gyenge rétestészta állagú tésztát kapjunk. Liszttel megszórva ½ óráig kelesztjük. deszkára tesszük, kinyújtjuk, és 3x3 –ba meghajtjuk. Megint kelesztjük, és még kétszer ezután. Utolsó kelesztés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét késsel megrácsozzuk, apró (van aki, a nagyobbakat szereti) pogá-csa szaggatóval, vagy likőrös pohárral kiszaggatjuk. Gáztepsiben 10 perc pihentetés után előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha van ideje rá még 2 nap múlva is puha marad.
Ha lehetőségem adódik rá a következőképpen sütöm, hiszen ez a valódi finom: Igazi tehéntej felforralása után a keletkezett „pillét” 1/1 –es üvegbe gyűjtöm. Ma még Andris fiam révén néha hozzájutok igazi tejhez (2007)!!!! Ma már van a piacon is (Cserpesnél) 2012-ben! Ekkor a hozzávalók úgy változnak, hogy a liszt minősége szerint annyi liszttel kell több, hogy a fent leírtaknak megfeleljen a bedagasztott tészta!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!