Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
tésztához:
2 pohár liszt
fél pohár tej vagy víz
1 egész tojás
kk só
A töltelékhez:
20 dkg darált marhahús
20 dkg darált sertéshús
egy nagy fej hagyma
egy fél dl hideg víz
só
bors
Tálaláshoz (mennyiségek ízlés szerint):
vaj
tejföl
A lisztet átszitáljuk, közepére egy mélyedést csinálunk, ebbe töltjük a megsózott tejet vagy vizet és a tojást. Összegyúrjuk, leveles tészta-keménységű tésztát kell kapnunk. Konyharuhával letakarjuk, és fél órán keresztül pihentetjük.
Míg pihen, elkészítjük a tölteléket. Ledaráljuk a sertés- és marhahúst a fej hagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, és egy fél dl vizet öntünk bele. Jól összedolgozzuk, és félretesszük.
A tésztát 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk belőle. Mindegyik közepébe kiskanállal rakunk egy kis húst, majd összehajtjuk, és jól lenyomkodjuk a széleit. Majd a két végét összecsipentjük, így majdnem úgy fog kinézni, mint egy rózsabimbó. A pelmenyiket lisztezett deszkán hűvös helyre rakjuk fél órára, hogy egy kicsit szikkadjanak.
Egy nagy lábasban sós (vagy ételízesítős) vizet forralunk pár csepp olajjal (hogy ne ragadjanak össze a pelmenyik). Mielőtt beletesszük a lábasba a tésztákat, megkeverjük a vizet, nehogy az aljára ragadjanak. Miután feljöttek a víz tetejére, kb. 10 percig főzzük. A tészta keménységétől függően lehet tovább vagy rövidebb ideig, érdemes megkóstolni, mielőtt kivennénk.
Amíg fő a tészta, egy nagy serpenyőben vajat olvasztunk, és a karikára vágott hagymát megpároljuk rajta. Ha kifőnek a pelmenyik, ebbe a vajas hagymába keverjük bele őket, és hagyjuk még picit pirulni ott őket. (Ezt a lépést az eredeti orosz recept nem tartalmazza.)
Ízlés szerint tálalhatjuk tejföllel, ecettel, kaporral, sajttal. Az oroszok általában egy darabka vajat dobnak rá, kevés ecettel és tejföllel locsolják meg.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!