Sütés főzés: Pelmenyi tészta kozelebbről (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Pelmenyi tészta kozelebbről

tésztához:

2 pohár liszt
fél pohár tej vagy víz
1 egész tojás
kk só
A töltelékhez:

20 dkg darált marhahús
20 dkg darált sertéshús
egy nagy fej hagyma
egy fél dl hideg víz

bors

Tálaláshoz (mennyiségek ízlés szerint):

vaj
tejföl
A lisztet átszitáljuk, közepére egy mélyedést csinálunk, ebbe töltjük a megsózott tejet vagy vizet és a tojást. Összegyúrjuk, leveles tészta-keménységű tésztát kell kapnunk. Konyharuhával letakarjuk, és fél órán keresztül pihentetjük.
Míg pihen, elkészítjük a tölteléket. Ledaráljuk a sertés- és marhahúst a fej hagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, és egy fél dl vizet öntünk bele. Jól összedolgozzuk, és félretesszük.
A tésztát 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk belőle. Mindegyik közepébe kiskanállal rakunk egy kis húst, majd összehajtjuk, és jól lenyomkodjuk a széleit. Majd a két végét összecsipentjük, így majdnem úgy fog kinézni, mint egy rózsabimbó. A pelmenyiket lisztezett deszkán hűvös helyre rakjuk fél órára, hogy egy kicsit szikkadjanak.
Egy nagy lábasban sós (vagy ételízesítős) vizet forralunk pár csepp olajjal (hogy ne ragadjanak össze a pelmenyik). Mielőtt beletesszük a lábasba a tésztákat, megkeverjük a vizet, nehogy az aljára ragadjanak. Miután feljöttek a víz tetejére, kb. 10 percig főzzük. A tészta keménységétől függően lehet tovább vagy rövidebb ideig, érdemes megkóstolni, mielőtt kivennénk.
Amíg fő a tészta, egy nagy serpenyőben vajat olvasztunk, és a karikára vágott hagymát megpároljuk rajta. Ha kifőnek a pelmenyik, ebbe a vajas hagymába keverjük bele őket, és hagyjuk még picit pirulni ott őket. (Ezt a lépést az eredeti orosz recept nem tartalmazza.)
Ízlés szerint tálalhatjuk tejföllel, ecettel, kaporral, sajttal. Az oroszok általában egy darabka vajat dobnak rá, kevés ecettel és tejföllel locsolják meg.

Látta 336 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Biztosan finomabb a saját készítésű, többet is el lehet készíteni egyszerre a formádon.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu