Sütés főzés: Skót citromkrém lekvár - Lemon Curd

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Ez a lágy, bársonyos friss ízű krém a skótok nemzeti eledele. Egész Nagy-Britániában és Skóciában még a múzeumokban is kapható.

.0citromlekvar
0citromlekvar2
Hozzávalók:
* 4 db egész tojás
* 4 db szép nagy citrom (ezekből facsart, kb 1 dl citromlé)
* 1 púpos evőkanál finomra reszelt citromhéj
* 15 dkg  szobahőmérsékletű, sótlan vaj
* 20 dkg porcukor


Elkészítés:
A citromokat mossuk át alaposan langyos szappanos vízzel. Töröljük szárazra és reszeljük le a sárga héját. A fehér résztől keserű lesz, tehát ezt hagyjuk ki.
Ezután a citromokat tennyérrel kissé hengergessük meg az asztalon, amitől megtörnek a rostjai és több levet ad.

Tegyünk egy nagyobbacska edénybe vizet forrni. Helyezzünk rá egy kisebb edényt, amibe a feltört tojásokat előzőleg már beletettük. A habverővel folyamatosan kezdjük verni. Adjuk hozzá a porcukrot és  a citromlevet.

Addig verjük a gőz fölött, amíg besűrűsödik. Ha lassúnak tűnik a sűrűsödése, akkor a víz alatt kissé emeljük a hőmérsékletet. Nagyjából 10-12 percig tart. Gyorsíthatjuk a folyamatot azzal is, ha a procedúra előtt 1 púpos evőkanál rizslisztet, vagy keményítőt  adunk hozzá.

Amikor jó "vastaggá" vált a krém, vegyük le a gőzről és tegyük bele az előzőleg kis kockákra vágott vajat, valamint a reszelt citromhéjat.

Egy szitán keresztül passzírozzuk át egy tiszta tálba (mert időközben csomók keletkezhettek benne), majd töltsük az üvegekbe és szorosan zárjuk le.

Megjegyzés:


Elkészítés után, hűtőszekrényben tartva maximum 1 hétig alkalmas fogyasztásra. Ugyanúgy használhatjuk fel, mint a klasszikus lekvárokat, (sütés előtt, vagy után) sütemények töltésére, kalács, zsömle ízesítésére.
Bár tojással készül, a megfelelő higieniás eljárások betartásával nyáron is bátran fogyasztható, hiszen forró gőz felett készül.
Mielőtt a befőttes üvegekbe töltenénk, érdemes az üveget és a kupakját forró vízben tartani pár percig és tiszta konyharuhára téve kiszárítani



 

 

Címkék: lekvár

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu